in

Μήλο ή αχλάδι; Υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή για να χάσετε το τοπικό λίπος από κοιλιά ή τους μηρούς;

Σωματότυπος Μήλο

Τα άτομα με το σωματότυπο μήλο, αποθηκεύουν το λίπος κυρίως στη μέση και στην κοιλιά. Ενώ είναι πιο επικίνδυνο για την υγεία σε σχέση με το λίπος στους μηρούς συνήθως χάνεται πιο εύκολα. Αρκεί να ακολουθήσετε το παρακάτω πλάνο!

Πλάνο για να χαθεί το λίπος απ’ την κοιλιά!

  • Μην αποφεύγετε εντελώς τους υδατάνθρακες με 100% πρωτεϊνικές δίαιτες. Απλώς αντικαταστήστε εντελώς το λευκό αλεύρι με το αλεύρι ολικής. Δηλαδή, εισάγετε στο διαιτολόγιο σας μόνο καστανό ρύζι,κινόα,βρώμη,τα περισσότερα λαχανικά (εκτός από καλαμπόκι,πατάτα,καρότα) και φρούτα (εκτός από μπανάνα,καρπούζι,σταφύλια)
  • Πολύ βασικό είναι να προσθέσετε καλά λιπαρά όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά στη διατροφή σας. Δοκιμάστε αβοκάντο,καρπούς όπως καρύδια και ελαιόλαδο.
  • Εντάξτε καθημερινά στο διαιτολόγιο σας πρωτεΐνες όπως άπαχο μοσχαρίσιο κρέας,κοτόπουλο,γαλοπούλα,ψάρι,αυγά ή όσπρια.
  • Περιορίστε το αλκοόλ ή έστω προτιμήστε το κρασί.

Let’s move! Γυμναστική που συνδυάζει ασκήσεις δύναμης που ανεβάζουν  τους παλμούς και αερόβια άσκηση πριν και μετά το τέλος των ασκήσεων είναι κατάλληλη για αυτό το σωματότυπο.

Από συμπληρώματα δοκιμάστε ιχθυέλαιο (3,000mg/ημέρα) και μαγνήσιο ή rhodiola.

Extra tip: Αφήστε στην άκρη χυμούς φρούτων, αποξηραμένα φρούτα με ζάχαρα, μέλι και αναψυκτικά!

Σωματότυπος αχλάδι:

Τα άτομα με σωματότυπο αχλάδι αποθηκεύουν το λίπος κυρίως στους μηρούς. Είναι το λεγόμενο «επίμονο» λίπος που φεύγει πιο δύσκολα. Παρ’ όλα υπάρχει η λύση να μειωθεί όπως και η κυτταρίτιδα που συνήθως το συνοδεύει.

Πλάνο για να χαθεί το λίπος απ’ τους μηρούς:

  • Προσοχή στο αλάτι.Αντικαταστείστε το κανονικό αλάτι με αλάτι Ιμαλαίων,αλάτι βοτάνων ή υποκατάστατο άλατος.Αποφύγετε ελιές,κύβους μαγειρικής,καπνιστά, κονσέρβες.
  • Περιορίστε τα λιπαρά και κόψτε εντελώς το κορεσμένο λίπος που βρίσκεται συνήθως σε λιπαρά κρέατα,τηγανιτά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Από λιπαρά προσθέστε μόνο ελαιόλαδο στη σαλάτα,μία χούφτα καρπούς την ημέρα και λάδι καρύδας στη μαγειρική.
  • Βάλτε γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών σχεδόν σε κάθε γεύμα. Γυναίκες με αυτόν τον σωματότυπο έχουν περισσότερες πιθανότητες εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Let’s move: Περπατήστε, κάντε ποδήλατο και ξεκινήστε κολύμπι συστηματικά!

Extra tip: Δοκιμάστε κρύο τσάι τσουκνίδας που έχει διουρητική δράση και βοηθάει στην απώλεια υγρών

Οι 6 στάσεις του σώματος που καταστρέφουν την υγεία σας

4 βήματα για πιο υγιεινές πατάτες τηγανιτές!