in

Μελιτζάνες με κεφτεδάκια στο ταψί!

Υλικά:

4 μακρουλές μελιτζάνες5 πιπεριές600gr μοσχαρίσιο κιμά1 μικρό κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο1 φλ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί1 σφηνάκι κόκκινο κρασί

1 αυγό3 κ.σ. κόλιαντρο1 κ.γ. πάστα κόκκινης πιπεριάς2 φλ. ντομάτα στον τρίφτη1 κ.σ. ντοματοπελτέΠαρθενο ελαιολαδο1 κ.γ. πάπρικα γλυκειάΦρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε με τις μελιτζάνες. Αφαιρέστε τα κοτσάνια ανά ίσες αποστάσεις, 4 λωρίδες από την φλούδα τους. Πασπαλίστε τες με αλάτι και αφήστε τες για μια ωρίτσα, να στραγγίσουν από τα υγρά τους. Ξεπλύντε τες, στραγγίστε τες και τηγανίστες τες ελαφρά σε καυτό ελαιολαδο.

Αφήστε τες να κρυώσουν και ετοιμάστε τα κεφτεδάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σε ενα σκευος, βάλτε το ψωμι και ραντίστε το με το κρασι. Προσθέστε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον κόλιαντρο, την πάστα πιπεριάς, λίγο πιπεράκι και το ανάλογο αλάτι. Αναμείξτε, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το σε δροσερό μέρος για μισή ωρίτσα.

Χαράξτε τις μελιτζάνες κάθε 1,5 εκ περίπου. Σχηματίστε κεφτεδάκια και τοποθετείστε τα στις σχισμές που σχηματίστηκαν. Η μελιτζάνες θα ανοίξουν και θα πάρουν ενα στρογγυλό σχήμα. Βάλτε τες μεσα σε ενα βαθύ ταψί.

Για την σάλτσα: αναμείξτε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, 1 φλυτζάνι νερό, την πάπρικα και λίγο αλατάκι και περιχύστε τις μελιτζάνες. Τοποθετείστε τις πιπεριές ανάμεσα στις μελιτζάνες. Ρίξτε από επάνω λίγο λαδάκι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μια ώρα, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή

Έπινε κάθε μέρα για 1 χρόνο ένα ποτήρι ζεστό νερό με μέλι και λεμόνι – Δείτε τι συνέβει

Φτιάξτε Νηστίσιμη Σπιτική Μερέντα με τα πιο Αγνά Υλικά