in

Ντιπ με παντζάρι και γιαούρτι

Υλικά

  • 250 γρ. παντζάρια χωρίς φύλλα, βρασμένα και καθαρισμένα
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδι, χοντροκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • λίγο αλάτι
  • 125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. μαγιονέζα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα παντζάρια σε χοντρό τρίφτη και τα ρίχνετε σε σουρωτήρι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο να στραγγίσουν καλά.
  • Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σκόρδο και κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, λίγο λάδι και λίγο αλάτι.
  • Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα παντζάρια με το μαϊντανό, τα καρύδια και το μείγμα γιαουρτιού.
  • Βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε.

Πηγή

Το «φυτό της αθανασίας» – Δείτε πού οφελεί και πως θα το χρησιμοποιήσετε

Συνταγή για καραμέλες βουτύρου με 3 υλικά!