in

Οι τροφές που θα «ανεβάσουν» τη διάθεσή σας

Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση συμβάλλουν στην ψυχική υγεία και την ευεξία, σε αντίθεση με μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη που βλάπτει τόσο τον οργανισμό όσο και τη διάθεσή σας.
Εκτός από ένα ισορροπημένο διατροφολόγιο όμως, υπάρχουν κάποιες υπερτροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, και ταυτόχρονα μπορούν να σας φτιάξουν το κέφι.

Βρώμη

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο το οποίο φαίνεται να «πολεμά» το άγχος και τη μελαγχολία. Επίσης, χάρη στις φυτικές της ίνες, βοηθά στη σταθεροποίηση της διάθεσης.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι πλούσιες στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, το οποίο βοηθά τον οργανισμό να διώξει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στα κύτταρα, ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυλλικό οξύ δρα κατά της μελαγχολίας και της κατάθλιψης, τονώνοντας τη διάθεση.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε μαγνήσιο, σημαντικό μέταλλο για την υγεία του εγκεφάλου και την ανακούφιση από μελαγχολία.

Μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα, εκτός του ότι είναι πιο υγιεινή, είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα οποία βοηθούν στη μείωση του στρες. Φροντίστε πάντως να την καταναλώνετε με μέτρο, δηλαδή να μην υπερβαίνετε τα 50 γραμμάρια καθημερινά.

Αβγά

Τα αβγά βοηθούν τον οργανισμό να συνθέσει σεροτονίνη, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας συνδέονται με την κατάθλιψη. Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση 2-3 αβγών την εβδομάδα ή και παραπάνω αν δεν έχετε πρόβλημα χοληστερίνης.

Μέλι

Περιέχει τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που συμβάλλει στη δημιουργία της ορμόνης σεροτονίνης και βοηθά στη χαλάρωση του οργανισμού.

Φακές

Είναι γνωστές για την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, περιέχουν όμως και φυλλικό οξύ, που βελτιώνει τη διάθεση. Οι φακές περιέχουν επίσης το αμινοξύ L-τυροσίνη που επιτρέπει στον εγκέφαλο να δημιουργήσει ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, νευροδιαβιβαστές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Πηγή

Η επιστήμη εξηγεί γιατί όταν πεινάμε έχουμε νεύρα! Μάθε το λόγο

Θεαματικές νεράιδες-γλυπτά από σύρμα που θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους