in

Ο Γιατρός Τρελάθηκε όταν έμαθε την Πραγματική Ηλικία του Μωρού! Είναι τρελοί οι γονείς;

Ένα αγοpάκι 14 μηνών, έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, χάρη στην αυστηρή vegan διατροφή στην οποία το υπέβαλαν οι γονείς του.

Οι γονείς από το Μιλάνο αναγάστηκαν να εγκαταλείψουν την επιμέλεια του 14 μηνών γιού τους, όταν οι γιατροί ανακάλυψαν έντρομοι ότι ζύγιζε όσο ένα μωρό 3 μηνών!

Σύμφωνα με το Independent, το αγοράκι ζύγιζε μόνο 11 κιλά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο.

Οι εξετάσεις αίματος φέρεται να έδειξαν ότι τα επίπεδα ασβεστίου του ήταν «στο ελάχιστο που [αυτός] χρειάζεται για να επιβιώσει«.

Αφού εξετάστηκε στο νοσοκομείο του Μιλάνου, οι αρχές αναφέρουν ότι το αγόρι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση καρδιάς.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere, πολλά από τα προβλήματα υγείας του αγοριού είχαν να κάνουν με την αυστηρή χορτοφαγική διατροφή με την οποία ανατράφηκε.

«Είναι σαφές ότι το παιδί ακολουθούσε μια αυστηρή vegan διατροφή που είναι ασύμβατη με το νεαρό της ηλικίας του«, είπε ο δικαστής Ciro Cascone.

Ένας παιδίατρος στο νοσοκομείο, όπου το αγόρι νοσηλεύεται σήμερα, τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την ανατροφή ενός παιδιού σε μια vegan διατροφή, όσο οι διατροφικές του ανάγκες εξακολουθούν να πληρούνται.

«Δεν είναι πρόβλημα, αν οι γονείς θέλουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους, χρησιμοποιώντας εναλλακτικές ή ακόμα και ασυνήθιστες δίαιτες, αλλά πρέπει να μεριμνούν για την αναπλήρωση των διατροφικών ελλείψεων με τη χρήση συμπληρωμάτων«, είπε ο παιδίατρος Corriere.

Το δικαστήριο θα κληθεί τώρα να αποφασίσει αν το μωρό μπορεί, προς το παρόν, να δοθεί στην επιμέλεια των παππούδων του.

Αυτό το περιστατικό συνέβη λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ένα μικρό παιδί, μεταφέρθηκε άμεσα στο Istituto Giannina Gaslini, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο στη Γένοβα, σε κρίσιμη κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γονείς του 2χρονου κοpιτσιού της είχαν επίσης επιβάλει αυστηρή vegan διατροφή.

Σύμφωνα με την The Local, οι γιατροί στο νοσοκομείο γρήγορα διαπίστωσαν ότι το κοpιτσάκι υπέφερε από σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης, επιβράδυνση των κινήσεων και κακή ανταπόκριση, λόγω της vegan διατροφή της.

Ακριβώς όπως και στην περίπτωση του Μιλάνου, η τοπική έκδοση της La Repubblica ανέφερε ότι το παιδί ήταν σοβαρά λιποβαρές σε σχέση με άλλα παιδιά της ηλικίας της.

Ενώ πολλοί ενήλικες έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν vegan δίαιτες, είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα παιδιά, ιδιαίτερα τα μωρά και τα μικρά παιδιά, να παίρνουν άφθονη ποσότητα βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων από την διατροφή τους.

Credits: NX2

Έτρωγε και έπινε ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ για 8 εβδομάδες… Θα πάθεις πλάκα όταν δεις πως έγινε! [photo]

7 ασκήσεις του ενός λεπτού, που θα σε κάνουν να νιώσεις «άλλος άνθρωπος»