in

Ο τρόπος που αγκαλιάζετε κάποιον αποκαλύπτει πολλά για την σχέση σας

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε άνθρωπος εκφράζεται διαφορετικά ανάλογα με τον χαρακτήρα του.

Αλλά τι συμβαίνει όταν δυο άτομα με διαφορετικές προσωπικότητες αναγκάζονται να συγκρουστούν φυσικά – σε μια αγκαλιά;

Ο Kulraj, συγγραφέας που ασχολείται με την ευτυχία και την καλή ζωή γράφει, ‘Το αγκάλιασμα σχετίζεται με μια από τις πιο θεμελιώδεις ανάγκες του ανθρώπου : την αφή. Πάρα πολλές έρευνες έχουν δείξει πόσο σημαντική είναι η επαφή σώμα με σώμα του νεογέννητου με την μητέρα του, και τα φυσικά και ψυχολογικά οφέλη που απορρέουν από την επαφή αυτή.’ Συνεχίζει ότι, ‘καθώς μεγαλώνουμε, αυτή η ανάγκη δεν ελαττώνεται.’

Η αγκαλιά και η φυσική επαφή έχουν μεγάλη σημασία για το ποιοι είμαστε. Υπάρχουν βέβαια, διαφορετικοί τύποι αγκαλιάς όπως διαφορετικοί είναι και οι άνθρωποι μεταξύ τους.

Η παρακάτω αποκλειστική ματιά στις αγκαλιές είναι εξαιρετικά αποκαλυπτική.

Δείτε τι δείχνει το δικό σας αγκάλιασμα για τις σχέσεις σας.

Ο Προστάτης

1

Ο Προστάτης είναι το αγκάλιασμα που έχει να κάνει με την αίσθηση της ασφάλειας. Το άτομο από πίσω τυλίγει τα χέρια του γύρω από την μέση του άλλου που είναι μπροστά, παρέχοντας σταθερότητα και αναλαμβάνοντας προστατευτικό ρόλο.

Αυτή η θέση δείχνει ότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στην σχέση και ότι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζει ο ένας τον άλλο.

‘Καλύπτοντας την πλάτη σας αυτός δείχνει ότι θέλει να σας παρέχει καταφύγιο,’ γράφει η Patti Wood, ειδικός στην γλώσσα του σώματος και συγγραφέας του Success Signals, A Guide to Reading Body Language.

Αγκαλιά στην πλάτη

2

Η αγκαλιά αυτή σχετίζεται με την σιγουριά. Κάθε άτομο τρίβει την πλάτη του άλλου, υπενθυμίζοντας ο ένας στον άλλο, πόσο πολύ νοιάζονται πραγματικά.

Αυτή η θέση έχει να κάνει με την διαφάνεια και την ευπάθεια του ενός με τον άλλον. Η πλάτη είναι ένα πολύ ευάλωτο μέρος του σώματος. Δεν μπορείτε να την δείτε, έτσι το να σας αγγίζουν εκεί είναι εντυπωσιακό,’ γράφει η Wood.

Είναι η αγκαλιά που δείχνει ότι θέλετε να προσφέρετε παρηγοριά στον σύντροφο σας.

Το χτύπημα

3

Είναι μια αγκαλιά που έχει να κάνει με την φιλία και την συντροφικότητα. Κάθε πρόσωπο δίνει ένα χτύπημα στην πλάτη του άλλου σαν σημάδι παρηγοριάς. Δεν υπάρχει κάτι πολύ προσωπικό σε αυτήν την αγκαλιά.

Αυτή η θέση δεν δείχνει ρομαντισμό ή εγγύτητα. Είναι περισσότερο συγγενική – το είδος της σχέσης που είναι ακριβώς μια χαρά να μείνει εκεί που είναι.

‘Έτσι αγκαλιάζουν οι άνδρες τους φίλους τους. Δεν είναι καθόλου ρομαντική,’ λέει ο Dr Christopher Blazina, συγγραφέας του The secrets Lives of Men.

‘Όταν ένας άνδρας σας αγκαλιάζει έτσι συχνά, σημαίνει ότι η σχέση σας δεν αναπτύσσεται.

Ο αργός χορός

4

Ο αργός χορός έχει να κάνει με ρομαντισμό και ρομαντισμό και περισσότερο ρομαντισμό. Ο ένας σύντροφος τυλίγει τα μπράτσα του γύρω από την μέση του άλλου, ενώ ο άλλος τυλίγει τα μπράτσα του γύρω από τον λαιμό του άλλου, και κινούνται χορευτικά.

Αυτή η αγκαλιά σχετίζεται με την αγάπη των νέων ή μιας αγάπης στην αρχή της. Στο βιβλίο της Secret Whispers, η V.C. Andrews γράφει, ‘ Σε σκέφτομαι συνέχεια εκτός όταν διαβάζω ή γράφω διαγώνισμα.’

Αν βέβαια ακόμη αγκαλιάζεστε έτσι με τον σύντροφό σας μετά από χρόνια, τότε ο ρομαντισμός είναι ακόμη ζωντανός.

Το άπλωμα με το ένα χέρι στον ώμο

5

Πρόκειται για αγκάλιασμα που δείχνει ότι πραγματικά οι δυο τους είναι συνένοχοι σε κάτι. Ο ένας βάζει το μπράτσο στον ώμο του άλλου σαν μισή αγκαλιά.

Αυτή η αγκαλιά δείχνει δυο ανθρώπους που δεν δένονται ρομαντικά αλλά είναι πολύ κοντά. Ο Doe Zantamata γράφει, ‘Οι καλοί φίλοι σας βοηθούν να βρείτε σπουδαία πράγματα που έχετε χάσει…το χαμόγελό σας, την ελπίδα σας και το κουράγιο σας.’

‘Όταν χρησιμοποιείτε αυτήν την αγκαλιά με ένα στενό φίλο, στιγμιαία συνδέεστε φυσικά όπως είστε δεμένοι και συναισθηματικά.’

Το κεφαλοκλείδωμα

6

Είναι μια αγκαλιά που συνθλίβει με το σφίξιμο λες και φοβάστε να αφήσει ο ένας τον άλλον.

Αγκαλιάζει ο ένας τον άλλον τόσο πολύ δυνατά που κόβεται η αναπνοή.

Πρόκειται για αγκαλιά που δείχνει βαθιά δέσμευση και το αίσθημα ότι ένας δεν θέλει να αφήσει τον άλλον. Η συγγραφέας Caroll Bryant γράφει, ‘ Η αγάπη θα πρέπει να δίνει το συναίσθημα του χειροποίητου κασκόλ της γιαγιάς που σας τυλίγει ζεστά τα κρύα πρωινά του Χειμώνα.’

Τυλίγοντας έτσι τα χέρια, φοβάστε να αφήσετε το άλλο πρόσωπο από την αγκαλιά σας μην τυχόν και φύγει. Θα προτιμούσατε να μένατε έτσι όπως είστε.

Η αγκαλιά στον αέρα

7

Είναι η αγκαλιά του πόθου και του πάθους. Ο ένας σύντροφος διασκελίζει τον άλλον είτε καθιστός ή ‘στον αέρα’.

Είτε υπάρχει είτε όχι μια πιο βαθιά σύνδεση, αυτή η θέση δείχνει ότι συνεχώς ο ένας επιθυμεί τον άλλον. Ο Gabriel Garcia Marquez γράφει, ‘ Το sex είναι η παρηγοριά που έχετε όταν δεν μπορείτε να έχετε αγάπη.’

Έτσι, ακόμη και αν η αγάπη σας δεν διαρκέσει, καλή είναι και η σωματική σχέση προς το παρόν.

Η γέφυρα του Λονδίνου

8

Είναι η αγκαλιά που σας κρατάει σε απόσταση. Αγκαλιάζεστε από την μέση και πάνω αλλά το σώμα σας είναι μακριά από την μέση και κάτω.

Αυτή η θέση δείχνει μεγάλη δυσαρέσκεια και καθόλου άνεση στην σχέση. Ο Luis Miguel γράφει, ‘Κρατάω τα λογικά μου, κρατώντας απόσταση.’

Με τέτοιου είδους αγκαλιά δείχνει ότι κανείς από τους δυο, δεν θέλει να είναι κοντά. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να παραμένουν απλά μια γνωριμία.

Μάτια με μάτια

9

Πρόκειται για αγκαλιά που δείχνει την ψυχική σύνδεση. Ότι μορφή και να έχει αυτή η αγκαλιά, το σπουδαιότερο είναι η συνάντηση των ματιών.

Η θέση αυτή είναι βαθιάς αγάπης και προσωπικής ένωσης. Ο Sanober Khan γράφει, ‘Είσαι ο ωκεανός στα μάτια μου.’

Στην σχέση σας μπορείτε να δείτε βαθιά ο ένας μέσα στην ψυχή του άλλου. Η σύνδεσή σας είναι δυνατή και αδιάσπαστη.

Η πάνινη κούκλα

10

Πρόκειται για μια μονόδρομη σχέση. Το ένα πρόσωπο αγκαλιάζει αλλά το άλλο στέκεται σαν κούκλα, απαθής.

Η θέση αυτή δείχνει ότι δεν υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα αισθήματα των δυο. Η φιλία είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης και αυτή εδώ δεν είναι φιλία.

Όσο και να προσπαθήσει ο ένας, χρειάζεται να ανταποκριθεί και ο άλλος.

Η τσέπη

11

Πρόκειται για μια αγκαλιά άνεσης και ευκολίας. Ο ένας βάζει τα χέρια στις τσέπες του άλλου.

Η θέση αυτή δείχνει πόσο χαλαρή και άνετη είναι η σχέση σας. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε πολύ για να πετύχει αυτή η σχέση. Ο Ritu Ghatourey γράφει, ‘Όταν η σιωπή ανάμεσα στους δυο είναι άνετη, ξέρετε ότι βρήκατε την αληθινή αγάπη.’

Το ίδιο ισχύει και με την αγκαλιά. Όταν έχετε ευκολία να γλιστρήσετε το χέρι στην τσέπη του συντρόφου σας, ξέρετε ότι θα είναι ένα καταπληκτικό ματς.
Εσείς πως αγκαλιάζετε;

Πηγή

Αδειάζει το κρεμμύδι, το γεμίζει με κιμά και τα τυλίγει με…! Το αποτέλεσμα; ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΕΩΝ…

To six-pack δεν είναι άπιαστο όνειρο αν καταλάβεις τι κάνεις λάθος