in

Πατάς συνέχεια το snooze στο ξυπνητήρι; Η επιστήμη λέει πως είσαι άτομο με περίσσεια δημιουργικότητα!

Δεν χρειάζεται πλέον να νιώθετε σαν να είστε ένα μη παραγωγικό μέλος της κοινωνίας, αν σας αρέσει ο ύπνος.

Είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη. Κάθε φορά που θα πιέσετε το κουμπί snooze, θα κάνετε μια τολμηρή δήλωση που αποκλίνει από τον κανόνα. Όταν παίρνετε την ποσότητα του ύπνου που θέλετε αντί να κάνετε ό, τι είναι πολιτικά ορθό, βάζετε το λιθαράκι σας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Σε έναν κόσμο των μοντέλων και των προγραμμάτων, μπορείτε να σπάσετε τα πρότυπα ζώντας προοδευτικά.

Αλλάζοντας την πορεία της εξέλιξης.

Ο κιρκαδιανός ρυθμός των προγόνων μας, είναι αυτός που οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν, αλλά όχι εσείς. Όλοι μας θέλουμε να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω και δεν έχει σημασία ποιο είναι το κίνητρο, απλά βρίσκουμε πολύ δελεαστικό το να πάρουμε 10, 20, ή 30 λεπτά επιπλέον ύπνου.

Το να μείνετε σε έναν κανονικό, κιρκαδικό ρυθμό, είναι μεν ό,τι πιο φυσιολογικό για το σώμα σας, η έρευνα όμως διαπίστωσε ότι όσοι αποκλίνουν από αυτό έχουν μεγαλύτερη νοημοσύνη και δημιουργικότητα. Το να κοιμάστε λίγο παραπάνω δεν είναι ακριβώς τεμπελιά. Όταν αποφασίζετε εσείς το πότε πρόκειται να ξεκουραστείτε και πότε να σηκωθείτε, δημιουργείτε νέες εξελικτικές μορφές που προχωρούν την ανθρώπινη φυλή.

Η μελέτη που ονομάζεται “Γιατί οι κουκουβάγιες είναι πιο ευφυείς” αναφέρει ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας πιθανόν να μην συμμετείχαν σε νυκτερινές δραστηριότητες. Η μελέτη δείχνει ότι αν μελετάτε ή εργάζεστε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να είστε ευφυής. Διαπιστώθηκε ως μέρος των συμπερασμάτων της μελέτης ότι οι “εξελικτικοί”  άνθρωποι είναι πιο ευφυείς για την δημιουργία δικών τους επιλογών παρά τη γενετική τους προδιάθεση να υπακούσουν στον κιρκαδικό ρυθμό τους.

Επιπλέον ύπνος για τη δημιουργικότητά σας

Η μελέτη έδειξε ότι η δημιουργική επίλυση των προβλημάτων δείχνει ότι η δημιουργικότητα προέρχεται γενικά από μια μη συμβατική στάση να ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις. Συμπερασματικά, όσοι ξυπνούν αργά ξυπνούν πιο δημιουργικοί. Ο κόσμος χρειάζεται αυτή τη δημιουργικότητα για να αναπτύξει καινοτόμες λύσεις. Ξεκουραστείτε, αφήστε τη δημιουργικότητά σας να εκφραστεί, και να ξέρετε ότι κάνετε ένα καλό για την ανθρωπότητα.

Αν θεωρείτε τον εαυτό σας κουκουβάγια, να είστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρετε υψηλότερα από ό,τι ένας πρωινός τύπος. Αυτό ήταν το συμπέρασμα από τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης. Ο επαγωγικός συλλογισμός σχετίζεται με τη μεταφορά της γενικής ευφυΐας και της ακαδημαϊκής επίδοσης ενός ατόμου. Αυτή η επιστήμη βασίζεται επίσης στο γεγονός ότι στην αρχαιότητα, οι νυχτερινές δραστηριότητες θεωρούνταν σπάνιες και προσέλκυαν την προσοχή εκείνων που ήταν περίεργοι.

Απαλλάξτε το μυαλό σας από οποιαδήποτε αρνητική χροιά που μπορεί να έχετε και σχετίζεται με τον ύπνο. Είναι πιο πιθανό να είστε αυτός που φέρνει το υψηλότερο εισόδημα στην οικογένεια ως το πρόσωπο που εκμεταλλεύεται τη μελέτη αργά τη νύχτα. Το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης βρήκε τη σύνδεση μεταξύ επαγωγικού συλλογισμού και υψηλότερου εισοδήματος.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον απέδειξε ότι εκείνοι που μένουν μέχρι αργά το βράδυ είναι πιθανότερο να ζουν άνετα, να έχουν μια πνευματική εργασία, καθώς και να διαθέτουν περισσότερες ανέσεις, όπως ένα καλό όχημα. Σκεφτείτε τον εαυτό σας ως εξωστρεφή και δημιουργικό, αν προτιμάτε τη νύχτα απ’ ότι ένα πρωινό ξύπνημα.

Είναι μια ανακούφιση για να απαλλαγούμε από όλες τις τύψεις που μπορεί να έχουμε και που σχετίζονται με τον ύπνο αργά τη νύχτα ή το πάτημα του κουμπιού snooze για τρίτη φορά. Έτσι, συνεχίστε να μένετε μέχρι αργά και αφήστε το δημιουργικό μυαλό σας να αναλάβει δράση, επειδή ούτως ή άλλως, είναι ο λόγος για τον οποίο είστε ακόμα ξύπνιοι. Το κουμπί της αναβολής εξακολουθεί να είναι με το μέρος σας. Απλά σκεφτείτε πόσο παραγωγικοί και εφευρετικοί θα είστε μόλις σηκωθείτε.

διαφορετικό

Ποιο Μητρικό Ένστικτο;; Δείτε την ασύλληπτη αντίδραση αυτού του Πατέρα την ώρα που κοιμάται και ακούει τη Κόρη του να πέφτει!!

Ανέκδοτο: Ένας Έλληνας πάει στην κόλαση