in

Πεντανόστιμη πουτίγκα Λεμονιού!Ένα γλυκό που θα λατρέψουν όλοι..

Στην αυλή πίσω από το γραφείο μου, υπάρχει μια λεμονιά.

Η εικόνα της μου δίνει κουράγιο πολλές φορές και πάντα όταν τα μάτια μου και το μυαλό μου κουράζονται από τον υπολογιστή, γυρνάω και την χαζεύω.

Την άνοιξη, μαζί με τις φίλες της, τις νεραντζιές, γεμίζουν με άρωμα όλη την περιοχή. Αυτή την εποχή όμως, και λόγω της συνεχόμενης ζέστης, είναι γεμάτη με στρουμπουλά λεμόνια.
Πολλές φορές όταν το φαγητό στο ταπεράκι ζητάει λίγη νοστιμιά, κόβω ένα λεμονάκι και το στύβω. Για μένα είναι μαγική η αίσθηση του φρέσκου καρπού. Από την παραγωγή της φύσης, στην κατανάλωση.

Αφού λοιπόν είχα λεμονάκι μυρωδάτο, είπα να φτιάξω ένα γλυκό που έχουμε λατρέψει, συγγενείς και φίλοι, όσο λίγα.
Δεν είναι κέικ, δεν είναι πουτίγκα, είναι κάτι από τα δύο. Κρέμα λεμονιού από κάτω, αφράτο μαρεγκένιο κέικ από πάνω. Και το καλύτερο, μόνο με μια παρασκευή. Εσύ φτιάχνεις ένα μείγμα σαν αυτό του κέικ και ο καλός ο φούρνος, με ένα τρικ, κάνει την δουλειά.

Και έρχεται η στιγμή που κόβεις το πρώτο κομμάτι και το κουτάλι βυθίζεται σε ένα αφράτο σπογγώδες πρώτο στρώμα και έπειτα σε μια μαλακή κρέμα και εσύ (εγώ πάντως σίγουρα) λιώνεις με τον ήχο, την αίσθηση, την μυρωδιά και τελικά την γεύση.
Μπορεί να σας φαίνομαι υπερβολική, αλλά εάν σας αρέσουν τα λεμονάτα γλυκά αυτό θα το αγαπήσετε. Δεν έχει μυρωδιά αυγού, κλασικό πρόβλημα σε τέτοιους είδους συνταγές, και επίσης είναι σχετικά άγλυκο. Με την προσθήκη της άχνης από πάνω μπορείτε να ρυθμίσετε εσείς το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, είναι ένα γλυκό ιδανικό για το κλείσιμο ενός πλούσιου γεύματος. Άσχετα που εμένα μ’αρέσουν τα “κουταλάτα” σερβιρίσματα, μπορεί να κοπεί και να σερβιριστεί σε κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

Υλικά:

Για 8 μερίδες

55 γρ. Flora με βούτυρο
115 γρ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα με στέβια)
ξύσμα ενός λεμονιού
2 αυγά
55 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
285 ml γάλα
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ, στρογγυλό ή τετράγωνο και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το Flora με βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους στο Flora με βούτυρο. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το γάλα, τον χυμό λεμονιού και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στο αρχικό μας μείγμα με αργές και απαλές κινήσεις, ανακατεύοντας από την βάση του μπολ προς τα επάνω, για να μην χάσουμε τον αέρα από την μαρέγκα.

Αδειάζουμε το μείγμα (θα είναι λεπτόρρευστο) στο πυρέξ. Τοποθετούμε το πυρέξ στο ταψί του φούρνου μας, το οποίο γεμίζουμε με νερό. Το ύψος του νερού θα πρέπει να καλύπτει περίπου το 1/3 του πυρέξ. Με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν οι δυο διαφορετικές στρώσεις στο γλυκό μας.

Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια του. Αφαιρούμε με αρκετή προσοχή λόγω του καυτού νερού, από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε είτε χλιαρό είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατηρείται για 3 μέρες, καλυμμένο με μεμβράνη φαγητού, στο ψυγείο.
Καλή απόλαυση!

igastronomie.gr

Νεαρός ξυπνά ύστερα από μεταμόσχευση καρδιάς και συνειδητοποιεί πως ζει

7 άνθρωποι που δεν πήγαν σχολείο αλλά άλλαξαν τον κόσμο!