in

«Πες το σε κάποιον που εμπιστεύεσαι!», νέο βίντεο κατά της παιδικής $εξουαλικής κακοποίησης

Μετά το «Μυστικό της Νίκης», ένα νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων κατά της $εξουαλικής Εκμετάλλευσης και της $εξουαλικής Κακοποίησης, με τίτλο «Πες το σε κάποιον που εμπιστεύεσαι» έκανε την εμφάνισή του.

Το βίντεο προσπαθεί να ενημερώσει παιδιά ηλικιών 9-13 ετών για τη $εξουαλική βία από ανθρώπους του οικογενειακού τους περίγυρου και να τα προτρέψει να μιλήσουν για ο,τιδήποτε συμβαίνει.

Η ηρωίδα της ταινίας είναι ένα κορίτσι, μία μαθήτρια δημοτικού η οποία ξαπλώνει στο κρεβάτι της να κοιμηθεί ενώ στο σπίτι οι γονείς της κάνουν πάρτι. Λίγο πριν κλείσει τα μάτια της την επισκέπτεται στο δωμάτιό της ένας «φίλος» των γονιών της. Με αυτό τον τρόπο οι δημιουργοί του θέλουν να τονίσουν το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά $εξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών. Λίγο αργότερα η μικρή μας φίλη παίρνει την απόφαση να μιλήσει στη δασκάλα της, ένα πρόσωπο το οποίο εμπιστεύεται και η δασκάλα με τη σειρά της, της εξηγεί τα πάντα για τον κανόνα των εσωρούχων!

Το παρακάτω ενημερωτικό βίντεο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια μιας ομάδας παιδιών προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα δικαιώματα τους και πώς μπορούν να βοηθηθούν στο πλαίσιο του συνολικού έργου του Συμβουλίου της Ευρώπης και των κρατών-μελών της για τον τερματισμό της $εξουαλικής βίας κατά των παιδιών!

Πηγή: newsitamea.gr

Τσιμιτσέλης – Λασκαράκη : Η πρώτη φωτογραφία της κόρης του – Δείτε πόσο μεγάλωσε!

To παραδέχτηκε! Πασίγνωστος Έλληνας τραγουδιστής παρακολουθείται από ψυχίατρο εδώ και 15 χρόνια (Βίντεο)