in

Πλένετε τα μαλλιά σας εντελώς λάθος! Να ποιος είναι ο σωστός τρόπος!

Πόση ώρα σπαταλάτε πλένοντας τα μαλλιά σας στο μπάνιο; Μερικά λεπτά; Ώρες; Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουν κάποιοι και κάποιες για να έχουν υπέροχα, λαμπερά και απαλά μαλλιά, δεν τα καταφέρνουν, όσα προϊόντα και να αγοράσουν. Οι περισσότεροι όμως δεν σκέφτονται ότι φταίει ο τρόπος που πλένουν τα μαλλιά τους στο μπάνιο!

Και όμως! Το λούσιμο των μαλλιών και ο χειρισμός τους κατά τη διαδικασία του μπάνιου, έχουν μεγάλη επίδραση στην γενική υγεία των μαλλιών!

Το να πλένετε τα μαλλιά σας έχει σίγουρα γίνει αγγαρεία, μπαίνετε στο ντους, ανοίγετε το νερό και κάνετε τις κινήσεις μηχανικά. Δεν αρκεί αυτό.

1

Χρειάζονται σχεδόν 7 βήματα για να αποκτήσετε μαλλιά σαν και αυτά

2

Και λιγότερο σαν και αυτά

3

Βήμα 1ο: Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν το μπάνιο

Το χτένισμα πριν τα μαλλιά, όχι μόνο τα ξεμπλέκει, αλλά και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο κρανίο. Ένα έξτρα θετικό είναι ότι λιγότερες τρίχες θα καταλήξουν στην αποχέτευση!

4

Βήμα 2ο: Bρέξτε τα μαλλιά σας και βάλτε σαμπουάν

Φαίνεται πολύ απλό, όμως, προσέξτε το νερό να είναι χλιαρό και όχι καυτό, αφού το καυτό νερό ξηραίνει το κρανίο. Ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με το σαμπουάν από το κρανίο και συνεχίστε προς τις άκρες. Μην το παρακάνετε με το σαμπουάν, δεν σημαίνει ότι αν βάλετε περισσότερο τα μαλλιά σας θα καθαρίσουν καλύτερα.

5

Βήμα 3ο: Κάντε μασάζ για αρκετά λεπτά

Πολλοί με το που αρχίσει να κάνει αφρό το σαμπουάν, αρχίζουν το ξέπλυμα. Μέγα λάθος! Κάντε μασάζ στο κρανίο σας τουλάχιστον 2-3 λεπτά, με κυκλικές κινήσεις. Αυτό βοηθά και στην κυκλοφορία του αίματος αλλά και στο να «λειτουργήσει» το σαμπουάν.

6

Βήμα 4ο: Το ξέπλυμα

Σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιείτε καυτό νερό! Μόνο χλιαρό. Πιέστε ελαφρά τις άκρες ώστε να φύγει το μαζεμένο νερό.

7

Βήμα 5ο: Το κοντίσιονερ

Απλώστε το κοντίσιονερ από τη μέση ως τις άκρες των μαλλιών σας. Φροντίστε να μην έχετε πάρα πολύ βρεγμένα μαλλιά, αλλιώς θα αραιώσετε την κρέμα.

8

Βήμα 6ο: Ξεπλύνετε το κοντίσιονερ

Με κρύο νερό! Εντάξει, το χειμώνα όχι παγωμένο, αλλά δροσερό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στο να είναι πιο λαμπερά τα μαλλιά, αφού με το κρύο νερό κλείνουν οι πόροι.

9

Βήμα 7ο: Στέγνωμα

Μόλις βγείτε από το ντους στεγνώστε απαλά τα μαλλιά με την πετσέτα και ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΙΨΕΤΕ έντονα. Αν έχετε μπούκλες, ιδανικό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι, ώστε να μην φριζάρουν. Στεγνώστε με το πιστολάκι, από τη ρίζα προς τις άκρες, κατευθύνοντας τον αέρα παράλληλα με τα μαλλιά. Έτσι μειώνετε το φριζάρισμα!

10

Και θα έχετε πολύ πιο όμορφα μαλλιά!

Πηγή

Ο γιος τους πέθανε παίζοντας στο χώμα! Όταν επέστρεψαν να πάρουν τα ρούχα για την κηδεία του, βρήκαν κάτι το ανεξήγητο…

Fitness video: Απέκτησε τους κοιλιακούς των ονείρων σου σε 9 μόλις λεπτά!