in

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτά είναι τα πρώτα Συμπτώματα του Καρκίνου του τραχήλου της Μήτρας.

Η γενναία 24χρονη Heather Keating, που έπασχε από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, έχει δημοσιοποιήσει την ιστορία της για να ενημερώσει τις γυναίκες για το ποια είναι τα πρώτα συμπτώματα και να τις ενθαρρύνει να κάνουν πιο συχνά τεστ Παπ.

Στις 4 Φεβρουαρίου, την Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου, έγραψε στο Facebook.

Διαγνώστηκε πως είχα καρκίνο στην ηλικία των 24. Επειδή ήμουν μικρή, δεν είχα δικαίωμα για δωρεάν τεστ Παπανικολάου και έτσι δεν πρόλαβα τον καρκίνο στα πρώτα του στάδια.

Είχα αρχίσει να αιμορραγώ ανάμεσα από τις περιόδους και μετά την εpωτική επαφή. Πήγα στον γυναικολόγο μου και μου είπε να επιστρέψω όταν θα είμαι 25. Δεν περίμενα με τίποτα να έχω καρκίνο. Τρεις μήνες μετά όμως, η αιμορραγία χειροτέρεψε αρκετά και άρχισα να έχω αναιμία.

Έπρεπε να κάνω μαγνητική τομογραφία για να δω αν ο καρκίνος είχε απλωθεί – ευτυχώς δεν είχε – και υποβλήθηκα σε εγχείρηση για να αφαιρεθεί. Η εγχείρηση ήταν επιτυχημένη και ελπίζω πως και άλλες γυναίκες κάτω των 25 θα ακούσουν την προειδοποίησή μου και θα κάνουν ένα τεστ Παπ σήμερα κιόλας.
Εάν είστε πάνω των 25, βρείτε χρόνο να εξεταστείτε. Είναι πολύ σημαντικό. Μακάρι να είχα προλάβει την αλλαγή των κυττάρων πριν γίνουν καρκινικά. Εάν είστε κάτω από 25 και νιώθετε ότι κάτι δεν πάει καλά, καλό είναι να το κοιτάξετε με τον γυναικολόγο σας.

Τα συμπτώματα είναι:

  • Ασυνήθιστη αιμορραγία (ανάμεσα από τις περιόδους, μετά την εpωτική επαφή ή μετά την εμμηνόπαυση)
  • Δύσκολες ή πιο μεγάλες περίοδοι
  • Παράξενες οσμές
  • Πόνος ή δυσφορία στην λεκάνη ή κατά τη διάρκεια της σωματικής επαφής.

Credit: cosmopolitan.com

ΣΥΝΤΑΓΗ: Tο ρόφημα που γιατρεύει τα πάντα!

Τσιζκεικ Χωρίς Ζάχαρη , Με Ελάχιστες Θερμίδες