in

Πώς θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες

Δώστε τη μάχη σας και βγείτε νικητές!

Ποιος δεν σιχαίνεται τις κατσαρίδες; Συμφωνούμε όλοι πώς τις σιχαινόμαστε ακόμα και σκοτωμένες και δεν τις θέλουμε κοντά μας. Δυστυχώς όμως η αγαπημένη όλων μας εποχή του χρόνου, που δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι, έχει και αυτά τα αντιπαθητικά έντομα: τις κατσαρίδες.

Για να απαλλαγούμε με φυσικό τρόπο από αυτές είναι μια αργή διαδικασία που όμως αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Αυτό επειδή μπορεί με τα ισχυρά εντομοκτόνα να έχουμε αμέσως αποτελέσματα, όμως εκθέτουμε την οικογένειά μας σε χημικές ουσίες. Μάθετε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες με φυσικό τρόπο.

Καθαριότητα, καθαριότητα και πάλι καθαριότητα

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα παράσιτα των νοικοκυριών, έτσι και οι κατσαρίδες προσελκύονται από υπολείμματα τροφών και ειδικά τα λίπη. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ψίχουλα από τρόφιμα στο πάτωμα, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και βρώμικη μαγειρική εστία. Αυτό μπορεί να σας φαίνεται «βουνό» τώρα, αλλά αν το κάνετε σε καθημερινή βάση θα δείτε πώς σας παίρνει μισή ώρα το πολύ. Εκτός κι αν έχετε παιδιά, οπότε μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο.

Κλείστε ρωγμές και τρύπες

Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να μείνει καμία «χαραμάδα» ανοιχτή ανάμεσα στον τοίχο και τον πάγκο της κουζίνας ή μέσα στο ντουλάπι. Οι κατσαρίδες αλλά κι άλλα έντομα, μπορούν να τρυπώσουν ακόμα και μέσα στο πιο μικρό χώρο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε σφραγίσει όλες τις τρύπες. Μπορεί να σας πάρει καιρό, αλλά αξίζει ο κόπος , ειδικά αν μένετε σε διαμέρισμα και έχετε γείτονες, οι οποίοι δεν ακολουθούν τους ίδιους κανόνες καθαριότητας με εσάς.

Διορθώστε τυχόν διαρροές νερού

Οι κατσαρίδες προσελκύονται από την υγρασία και το νερό από τις διαρροές στις σωληνώσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τις συναντάμε συχνά κάτω από τον νεροχύτη μας. Μερικές κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και μήνες χωρίς τροφή, αλλά μόνο για λίγες μέρες χωρίς νερό. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν έχετε διαρροή νερού και επισκευάστε οτιδήποτε χρειαστεί.

Φτιάξτε το δικό σας φυσικό δόλωμα για κατσαρίδες

Αναμείξτε τρία μέρη βορικού οξέος με ένα μέρος ζάχαρη άχνη. Η ζάχαρη δελεάζει τις κατσαρίδες ενώ το βορικό οξύ τις σκοτώνει. Ψεκάστε το κάτω και πίσω από το ψυγείο, την κουζίνα, το πλυντήριο πιάτων, κάτω από το νεροχύτη και κοντά σε αποθήκες τροφίμων.

Φύλλα δάφνης

Μια φυσική απωθητική ουσία για τις κατσαρίδες είναι τα φύλλα δάφνης. Απλώστε μερικά φυλλαράκια στα μέρη που έχετε δει κατσαρίδες και σας εγγυόμαστε πως δεν θα τις ξαναδείτε μπροστά σας.

newsbeast.gr

Λαχταριστό τιραμισού σε 10′

Μούδιασμα στα δάχτυλα χεριών και ποδιών: Με ποιες παθήσεις συνδέεται