in

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα για να δείξετε 10 χρόνια νεότερη

Το καρυδέλαιο είναι ένα άκρως ωφέλιμο έλαιο που προέρχεται από τον φλοιό ή τη σάρκα του καρπού της καρύδας. Έχει πάρα πολλές εφαρμογές και πρόκειται για το βασικό συστατικό πολλών φυτικών καλλυντικών. Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με λίγη μαγειρική σόδα για να απαλλαγείτε από ακμή, σημάδια, ρυτίδες και θαμπό δέρμα!

Το καθαριστικό προσώπου που θα σας βοηθήσουμε να φτιάξετε βήμα βήμα καθαρίζει εις βάθος τους πόρους και σας βοηθάει να διώξετε ακμή και μαύρα στίγματα, αλλά και τη σκόνη και τα νεκρά κύτταρα που κάνουν το δέρμα μας να δείχνει βρώμικο και μουντό.

Η μαγειρική σόδα, όπως γνωρίζουμε ήδη, έχει ευεργετικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Εκτός από τη μαγειρική και το νοικοκυριό, η μαγειρική σόδα τελευταία κερδίζει έδαφος και στην παρασκευή καλλυντικών, όπως αποσμητικών, μάσκες μαλλιών, λευκαντικό δοντιών κλπ. Τα αποτελέσματα της σόδας στο δέρμα μας είναι επίσης εξαιρετικά γιατί έχει τη μοναδική ικανότητα να διατηρεί τα κανονικά επίπεδα του pH της επιδερμίδας, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση ακμής. Από την άλλη, το έλαιο καρύδας είναι επίσης πολύ χρήσιμο γιατί ενυδατώνει το δέρμα και έχει θεραπευτικές και αντιβακτηριδιακές δράσεις.

Φυτικό καθαριστικό προσώπου με μαγειρική σόδα και έλαιο καρύδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 3 λεπτά

Υλικά:

Δυο κουταλιές του γλυκού από έξτρα παρθένο γάλα καρύδας
Μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
Οδηγίες:

Βάλτε τα υλικά σε ένα μικρό μπωλ και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνουν αλοιφή. Χρησιμοποιείστε απευθείας αυτό το μείγμα στο δέρμα και κάντε αργό και κυκλικό μασάζ για λίγα λεπτά. Μετά, αφήστε το για 5 λεπτά. Χρησιμοποιείστε χλιαρό νερό για να το απομακρύνετε από το δέρμα και ενώ ξεπλένεστε συνεχίστε να κάνετε μασάζ. Μόλις τελειώσετε την διαδικασία, μην μπείτε στον κόπο να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική σας κρέμα, γιατί όλη την δουλειά της ενυδάτωσης την έχει ήδη αναλάβει το έλαιο καρύδας!

Θα μείνετε ασπροπρόσωπες από την πρώτη κιόλας χρήση!

Πηγή: diaforetiko

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά το τυρί στο ψυγείο σας!

Το φυσικό Αυτό Ρόφημα είναι πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πλάκας χωρίς όλα τα επιβλαβή χημικά των στοματικών διαλυμάτων.