in

Σας αρέσουν οι πατάτες; Αν ναι, τότε θα ερωτευτείτε αυτή τη Συνταγή!

Πολλοί από εμάς ξέρουν πώς να φτιάχνουν ψητές πατάτες. Υπάρχουν ρυθμίσεις ακόμα και στους φούρνους μικροκυμάτων που σας επιτρέπουν να μαγειρέψετε πατάτες πατώντας απλά ένα κουμπί!

Αν όμως κάνετε κάτι παραπάνω, θα φτιάξετε αυτές τις πεντανόστιμες πατάτες που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τις κανονικές!

Πρώτα, κόψτε μια φέτα από την μακριά πλευρά της πατάτας. Θα πρέπει να μείνει ένα μακρύ, οβάλ κομμάτι χωρίς φλούδα. Μετά, με ένα μαχαίρι κόψτε τουλάχιστον 5 ή 6 κύκλους μέσα στο οβάλ. Μπορεί να βγουν και λιγότεροι, ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας. Μην κόψετε μέχρι πολύ βαθιά.

Στη συνέχεια γυρίστε την ανάποδα και κάντε κάθετες χαρακιές στην άκρη της πατάτας, αλλά μην κόψετε την μέση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει χαρακιές γύρω από όλη την πατάτα. Θα πρέπει να έχει σχήμα σαν ιστό αράχνης όταν την γυρίσετε από την άλλη ξανά.

Μετά, ρίξτε στην γυρισμένη πατάτα αλάτι και λάδι. Ψήστε για 30 λεπτά σε αλουμινόχαρτο μέχρι να ροδίσει η πατάτα. Συνεχίστε το ψήσιμο για μία ώρα. Σε αυτό το σημείο η φλούδα θα έχει ένα σκούρο καφέ χρώμα.

Θα μπορούσατε να σταματήσετε εδώ, αλλά τώρα έρχεται το καλύτερο! Ρίξτε λίγο τυρί στην πατάτα και ψήστε για άλλα 5 λεπτά. Αυτό θα κάνει το τυρί να λιώσει στην ήδη νόστιμη πατάτα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μπέικον. Προσέξτε όμως, γιατί οι πατάτες είναι πολύ ζεστές!

Έτοιμη! Μια πεντανόστιμη, τραγανή πατάτα! Πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή – θα την λατρέψετε!

Credit: awm.com

Εύκολο γλυκό ψυγείου με 5 ευρώ κι έτοιμο σε 5 λεπτά!

ΔΙΑΒΗΤΗΣ- SOS! Δείτε τα πρόωρα συμπτώματα που πρέπει να σας ανησυχήσουν