in

Σταυρώστε τα Χέρια σας και Πιέστε του Λοβούς από τα αυτιά σας. Ο Λόγος; Θαυματουργός!

Όταν γεννιέται ένα παιδί έχει 100 δισεκατομμύρια εγκεφαλικά κύτταρα. Τη τέταρτη εβδομάδα μετά τη σύλληψη, το έμβρυο παράγει 500.000 νευρώνες κάθε λεπτό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Collective Evolution. Ενώ ο εγκέφαλος είναι σχεδιασμένος για μεγάλες δυνατότητες, η μη χρήση του ή το να μη κατανοούμε πως να αυξήσουμε την εγκεφαλική λειτουργία, μπορεί να είναι μειονέκτημα για εμάς. Εδώ εισέρχεται η Superbrain Γιόγκα

Τι είναι η Superbrain γιόγκα;

Η Superbrain γιόγκα είναι μια απλή και αποτελεσματική τεχνική για να ενεργοποιήσετε και να δραστηριοποιήσετε τα εγκεφαλικά κύτταρα. Η τεχνική παρουσιάστηκε στο βιβλίο Superbrain Yoga, με συγγραφέα τον Choa Kok Sui.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε μικρούς μαθητές, και σε άτομα που έχουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας, σύνδρομο Down και νοητική καθυστέρηση. Σύμφωνα με τη Superbrain Yoga, αυτή η πρακτική αυξάνει την ηλεκτρική εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πως γίνεται;
Αν θέλετε να δοκιμάσετε την Superbrain γιόγκα, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

1. Γυρίστε προς την ανατολή. Αν είστε ηλικιωμένος, γυρίστε προς το βορρά.
2. Αφαιρέστε όλα τα κοσμήματα και τοποθετήστε τη γλώσσα σας στον ουρανίσκο σας. Βεβαιωθείτε σε όλη την άσκηση να κρατάτε τη γλώσσα σε αυτή τη θέση.
3. Με το αριστερό σας χέρι πιάστε το δεξί σας λοβό του αυτιού, με τον δείκτη και τον αντίχειρα. Ο αντίχειρας θα πρέπει να είναι μπροστά από το αυτί σας.
4. Κρατώντας το αριστερό χέρι στη θέση του, κάντε το ίδιο με το δεξί χέρι, πιάνοντας το αριστερό λοβό. Το αριστερό σας χέρι θα πρέπει να είναι κοντά στο στήθος σας.
5. Εισπνεύστε αργά μέσω της μύτης, και καθίστε οκλαδόν στο έδαφος.
6. Εκπνεύστε μέσω της μύτης, καθώς σηκώνεστε όρθιος.
7. Επαναλάβετε τα βήματα 5 και 6, 14 φορές. Η γλώσσα θα πρέπει να μείνει στον ουρανίσκο και τα δάχτυλά σας θα πρέπει να μείνουν στους λοβούς σε όλη τη διαδικασία.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία;
Όσοι εξασκούν τη Superbrain γιόγκα ισχυρίζονται ότι εφαρμόζοντας πίεση σε αυτά τα σημεία, μεταμορφώνεται η ενέργεια. Η εφαρμογή της  Superbrain γιόγκα λέγεται ότι μειώνει το άγχος και αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία. Επιπλέον, υπάρχει η πεποίθηση ότι οι έφηβοι μπορούν έτσι να ελέγξουν τις σeξουαλικές τους ορμές.

Επιπρόσθετα, θα γυμνάζεστε, κάνοντας 14 καθίσματα καθημερινά.

Άλλες θεωρίες
Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτή η τεχνική είναι απάτη.  Το Nuerologica Blog ισχυρίζεται ότι «Το γεγονός ότι κάποιοι νιώθουν αναζωογονημένοι μετά από αυτή την τεχνική ή παρατηρούν βελτίωση στους μαθητές τους,  δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.»

Η πρακτική ακόμα μελετάται, αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουν δει σημαντικές βελτιώσεις από τη συνεχή εφαρμογή της. Μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας. 

Credit: remedydaily.com

ΣΩΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ! Δείτε απο τι κινδυνεύετε αν φάτε ξαναζεσταμένο ρύζι

ΘAΥΜA της ΦΥΣH- Aυτoς εiναι o ξηρoς καρπoς πoυ διώχνει τoν πoνoκέφαλo πιo γρήγoρα κι απo την ασπιρiνη