in

Συνταγή για ένα Cheesecake με Nutella και βάση μπισκότα OREO!

Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο cheesecake με στρώση τυρί κρέμα και δεύτερη στρώση με τυρί κρέμα με Nutella. Μια συνταγή για ένα νόστιμο cheesecake με βάση μπισκότα όρεο.

Υλικά συνταγής

  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
  • 60 γρ. μαργαρίνη
  • 450 γρ. μαλακό τυρί τύπου Philadelphia [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 2 αβγά [σε θερμοκρασία δωματίου]
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού + 1 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1/3 φλ. τσαγιού Νutella

Εκτέλεση συνταγής

– Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20X20 εκ., το στρώνετε καλά [στη βάση και στα τοιχώματα] με λαδόχαρτο το οποίο βουτυρώνετε και το αφήνετε στην άκρη.

– Σε multi θρυμματίζετε σε ψίχουλα τα μπισκότα όρεο. Λιώνετε τη μαργαρίνη, τη προσθέτετε στο τρίμμα όρεο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

– Μεταφέρετε το μείγμα στο ταψάκι το πιέζετε και ισιώνετε στη βάση του με την ανάποδη ενός κουταλιού, το βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο και το ψήνετε για 12′. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνετε να κρυώσει.

 – Με το μίξερ χειρός χτυπάτε, το τυρί κρέμα, τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα αφρατέψουν. Βγάλτε τα 2/3 του μείγματος και στρώστε το πάνω στη βάση μπισκότων.

– Στο υπόλοιπο 1/3 μείγματος που έμεινε προσθέτετε τη Nutella και τη μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε καλά να ενσωματωθεί.

– Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο μείγμα τυριού το ισιώνουμε και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 35′. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει καλά.

– Όταν κρυώσει καλά εκτός ψυγείου το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα. Το ξεφορμάρετε από το ταψί με τη βοήθεια του λαδόχαρτου το κόβετε σε 16 κομμάτια και σερβίρετε.

oreo1
Πηγή

Κλασικό Μπισκοτόγλυκο Ψυγείου Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα δροσερό γλύκισμα.

Ποια γονίδια επικρατούν τελικά στο παιδί; Του μπαμπά ή της μαμάς;