in

Τί μπορείτε να πάθετε από το συνδυασμό ποπ κορν + αναψυκτικό στο σινεμά;

Μελέτη από το αμερικανικό Κέντρο Επιστήμης για το Δημόσιο Συμφέρον (CSPI) που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, φέρνει «κακά» νέα για τους λάτρεις του ποπ κορν. H κατανάλωση ενός combo (μεγάλο μέγεθος) ποπ κορν στον σινεμά, μαζί με 1 αναψυκτικό μπορεί να φορτώσει τον οργανισμό μας με θερμίδες και λίπος που ισοδυναμεί με την κατανάλωση ….3 χάμπουργκερ.

Η μελέτη χρησιμοποίησε δείγμα από ανθρώπους που κατανάλωναν ποπ κορν και αναψυκτικό σε δεκάδες αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες και θέατρα, ενώ οι επιστήμονες για να καταλήξουν στα συμπεράσματα αυτά, ανέλυσαν εργαστηριακά τον combos2.jpg6συνδυασμό των δύο αυτών τροφών.

Βρέθηκε λοιπόν ότι ένα μεσαίο ποπ κορν και ένα αναψυκτικό περιέχουν 1.200 θερμίδες και κορεσμένο λίπος περισσότερο από 60 γραμμάρια. Πρόκειται δηλαδή για ποσότητα λιπαρών που ο άνθρωπος καταναλώνει με φυσιολογικό φαγητό ….σε τρεις ημέρες.

Χειρότερα είναι τα πράγματα, με το μεγάλο ποπ κορν και τα 2 αναψυκτικά. Σ’αυτή την περίπτωση οι θερμίδες αγγίζουν τις 2.020!

Δείτε τον πίνακα των αναλύσεων από 3 διαφορετικά αμερικανικά σινεμά.

combos2-300x121

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Τα περισσότερα ποπ κορν των σινεμά παρασκευάζονται σε ένα προϊόν λαδιού που περιέχει ως επί το πλείστον υδρογονωμένο έλαιο καρύδας, ένα ιδιαίτερα τοξικό προϊόν που περιέχει trans λιπαρά. (Η Εθνική Ακαδημία Επιστημών έχει δηλώσει δημοσίως ότι δεν υπάρχει ασφαλές επίπεδο trans κατανάλωση λίπους, και ότι αυτά θα πρέπει να εξαλειφθούν εντελώς από τη διατροφή του ανθρώπου.)

Το λάδι που χρησιμοποιείται επίσης, περιέχει τεχνητά αρωματικά βουτύρου. Γι “αυτό, το ποπ κορν ακόμη και αν έχει γεύση και μυρωδιά βουτύρου, διατηρεί ένα περίεργο κίτρινο χρώμα.

Κάποια άλλα θέατρα και σινεμά διαφημίζουν ότι φτιάχνουν τα ποπ κορν τους με λάδι canola, το οποίο υποτίθεται ότι είναι ωφέλιμο για την υγεία. Στην πραγματικότητα, όμως, και αυτό περιέχει επίσης, trans λιπαρά.

Η επικεφαλής της έρευνας διατροφολόγος του CSPI, Jayne Hurley, υποστηρίζει ότι η κατανάλωση κορεσμένου λίπους προκαλεί απόφραξη των αρτηριών και καρδιαγγειακές παθήσεις.

invitromagazine.gr

Μετά απ΄αυτό δεν θα ξαναβάλετε στο στόμα σας light-diet αναψυκτικό!!! Μακριά και από τα παιδιά!

8 Tips για να ιδρώνεις λιγότερο!