in

Τα θαυματουργά οφέλη της θάλασσας στον άνθρωπο

Οι περισσότεροι άνθρωποι, μόλις βγουν από τη θάλασσα τρέχουν να ξεπλυθούν, θεωρώντας πως το αλάτι που έχουν στο δέρμα δεν τους βοηθά σε τίποτα. Και όμως, αγνοούν πόσο καλό κάνει στο δέρμα το θαλασσινό νερό, το οποίο έχει όντως μαγικές ιδιότητες. Διαβάστε παρακάτω ορισμένους λόγους, που ίσως καταφέρουν να σας πείσουν να αφήσετε λίγο παραπάνω επάνω σας το θαλασσινό νερό!
  • Το θαλασσινό αλάτι αποτελεί ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και μαγνήσιο και αποτοξινώνει τα κύτταρα του δέρματος.
  • Κάνει το δέρμα σας πιο απαλό και υγιές, ενώ το μαγνήσιο μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών του δέρματος, αφήνοντάας το σφριγηλό και νεανικό.
  • Είναι πλούσιο σε βιταμίνες ζωτικής σημασίας και ανόργανα μέταλλα, τα οποία είναι βασικά για τη σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, ενώ μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, να ενισχύσουν την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, αλλά και να αυξήσουν την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.
  • Επίσης, το θαλασσινό αλάτι περιέχει ασβέστιο, που βοηθά στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος, ενώ το διατηρεί καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεών του.
  • Τέλος, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό πίλινγκ, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα σας, γι’ αυτό και οι περισσότεροι άνθρωποι στο τέλος του καλοκαιριού έχουν πιο ωραίο και καθαρό δέρμα.

Πηγή

AΠIΣΤEΥΤO: Πως θα ξαναβγάλεις μαλλιά μέσα σε 10 μέρες! Με 3 μoνo υλικά!

Έχετε επίμονο βήχα; Αν ΝΑΙ θεραπεύστε τον με αυτό το γρήγορο τέχνασμα!