in

Τα πιο εντυπωσιακά πεφταστέρια της δεκαετίας θα εμφανιστούν απόψε το βράδυ!

από Μαρία Κωνσταντοπούλου

Κάθε καλοκαίρι ένα εντυπωσιακό φαινόμενο φωτίζει το βραδινό ουρανό: τα πεφταστέρια ή αλλιώς οι «διάττοντες Περσείδες» κάνουν πάντα την εμφάνισή τους τον Αύγουστο. Αυτή τη χρονιά, μάλιστα, το θέαμα που θα μας χαρίσουν αναμένεται να είναι το πιο εντυπωσιακό της δεκαετίας!

Σύμφωνα με τη NASA, φέτος οι Περσείδες αναμένεται να είναι διπλάσιες σε αριθμό του συνηθισμένου, λόγω ενός σπάνιου φαινομένου. Συγκεκριμένα,  ενώ κατά μέσο όρο βλέπουμε 80 Περσείδες την ώρα, αυτή την χρονιά μπορεί να φτάσουν τις 150 ή ακόμα και να πλησιάσουν τα 200 μετέωρα την ώρα. Παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί το 2009.
Η δραστηριότητα των Περσείδων έχει ξεκινήσει από τις 23 Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Η έξαρσή τους παρατηρείται από τις 9 έως τις 15 Αυγούστου με αποκορύφωμα το βράδυ της Πέμπτης και τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η καλύτερη ώρα για να τις παρατηρήσετε είναι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 11 έως την αυγή της Παρασκευής 12 Αυγούστου. Μάλιστα, από τις 3 τα ξημερώματα και μετά, η παρατήρησή τους μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολη, γιατί θα δύσει η Σελήνη και έτσι το φως του φεγγαριού δεν θα σας εμποδίσει να τις απολαύσετε.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο το να καταφέρετε να μείνετε ξύπνιοι αυτές τις ώρες. Για να προσαρμοστούν τα μάτια σας στο σκοτάδι, θα πρέπει να μείνετε σε ένα δωμάτιο χωρίς φως για τουλάχιστον 20 λεπτά, σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Telegraph.co.uk. Έπειτα, χαλαρώστε και απολαύστε τον έναστρο ουρανό!

Πηγή: nasa.gov

Φόρεσε ένα άκρως προκλητικό κολάν και Βγήκε βόλτα με το Αγόρι της. Δείτε τις αντιδράσεις του στα αδιάκριτα βλέμματα των Περαστικών!

Πώς να τον ξετρελάνεις με ένα και μόνο μήνυμα ανάλογα με το ζώδιό του