in

ΤΕΣΤ Οράσεως. Βλέπετε όντως, τόσο Καλά όσο Νομίζετε;

Όταν ακούτε από κάποιον να ισχυρίζεται ότι έχει 20/20 όραση, σας περνάει η σκέψη ότι έχουν την τέλεια όραση; Αν είστε σαν τους περισσότερους, πιθανόν να σκεφτείτε ότι ισοδυναμεί με καθαρή, άψογη όραση, αλλά στην πραγματικότητα όραση 20/20 σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να δει καθαρά και να διαβάσει μια σειρά από γράμματα σε ένα γράφημα Snellen, ενώ στέκεται σε απόσταση 20 ποδιών, που σημαίνει ότι έχει την οπτική οξύτητα του μέσου ανθρώπου.

Ενώ το γράφημα Snellen είναι το πιο γνωστό τεστ για την όραση, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για τον έλεγχο και την αξιολόγηση της όρασης. Ορισμένα τεστ μπορούν να αξιολογήσουν πόσο καλά εστιάζουν τα μάτια, πόσο καλά διακρίνουν και ερμηνεύουν τις εικόνες που βλέπουν.

Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τακτικές οφθαλμολογικές εξετάσεις, ειδικά αν νομίζετε ότι μπορεί να μειώνεται η ποιότητας της όρασής σας. Αν ισχύει κάτι τέτοιο θα πρέπει να επισκεφτείτε ένα οφθαλμίατρο, γιατί μόλις η όραση αρχίζει να μειώνεται, είναι δύσκολο και σπάνιο να την επαναφέρετε στην προηγούμενη κατάσταση.
Αυτό το κουίζ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ερωτήσεων και εικόνων για να διαπιστώσει πόσο καλά λειτουργούν τα μάτια σας. Δοκιμάστε το τώρα και δείτε αν η όρασή σας είναι τόσο έντονη, όπως ενός γερακιού, ή εάν έχετε μειωμένη όραση σαν μια νυχτερίδα!

Δημοσιεύστε τα αποτελέσματα σας στα σχόλια παρακάτω και μοιραστείτε το τεστ με τους φίλους σας στο Facebook!

//cdn.playbuzz.com/widget/feed.js

Credit: sun-gazing.com
Source: Anime Shinigami @ Playbuzz

Η πλαστική ουσία που τρώμε κάθε μέρα και δεν το γνωρίζουμε!

Λεχώνα. Γιατί η λεχώνα πρέπει να σαραντήσει για να βγει από το σπίτι