in

Τι δείχνει το πρόσωπό σου για την υγεία σου;

Σημάδια που αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για την υγεία σου μπορείς να βρεις σε όλο σου το σώμα και όχι μόνο. Αν προσέξεις καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες που μας συστήνουν οι γιατροί, μπορείς να δεις αρκετά πράγματα που δεν περίμενες να απεικονίζονται στο πρόσωπό σου.

Γνώριζες ότι η εμφάνιση και το σχέδιο του προσώπου σου μπορεί να αποκαλύψει την κατάσταση της υγείας σου; Αν όχι πάμε να δούμε τα σημάδια που θα έπρεπε να δώσεις περισσότερη σημασία!

Μάτια

Ο λευκός κύκλος γύρω από την ίριδα του ματιού σου είναι ένα πολύ σοβαρό σημάδι ότι μπορεί να έχεις υψηλή χοληστερόλη. Επίσης, το αυξημένο ποσοστό λίπους μπορεί να εμφανιστεί με λιπαρά εξογκώματα ή ανωμαλίες στα βλέφαρα.

Η πτώση των βλεφάρων μπορεί να είναι σύμπτωμα της «παράλυσης του Bell», όπως ονομάζεται και στην ιατρική, η οποία προκαλείται από κάποια νευρική βλάβη.

Μύτη

Η ανομοιομορφία στην μύτη δεν είναι ένα αρκετά σαφές περιστατικό, παρόλα αυτά υπάρχει μία ασθένεια κατά την οποία τα όργανα εμφανίζουν ουλές και εκδηλώνεται με ανωμαλίες στην μύτη. Αυτή η πολύ σπάνια ασθένεια ονομάζεται σαρκοείδωση.

Αν τώρα έχεις μεγάλη μύτη είναι λιγότερο πιθανό να είσαι ευάλωτη στα παράσιτα και τα βακτήρια και αυτό λόγω των τριχών που έχουμε στην μύτη. Μία σχετικά μεγάλη μύτη έχει και μεγαλύτερες – μακρύτερες τρίχες οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό μας από τα βακτήρια απομακρύνοντάς τα.

Δέρμα

Το κίτρινο δέρμα μπορεί να είναι απλά μια παρενέργεια από ορισμένα φάρμακα, τα οποία συνήθως είναι αυτά που παίρνουμε για τη θεραπεία του διαβήτη ή και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, οι βαθιές ρυτίδες μπορεί να είναι ένα σημάδι της οστεοπόρωσης.

Μάγουλα

Οι κοκκινίλες στα μάγουλα θα μπορούσαν να προέρχονται είτε από φλεγμονή του δέρματος ή σε πιο περιορισμένες περιπτώσεις να είναι ένδειξη ότι έχεις τον σύνδρομο του Cushing, δηλαδή υπερβολικά επίπεδα της ορμόνης της κορτιζόλης. Αυτή η ορμόνη προκαλεί την διόγκωση των αιμοφόρων αγγείων και αρχικά εκδηλώνεται στο πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου μας, δηλαδή τα μάγουλα.

Το μελανό χρώμα στα μάγουλα μπορεί να υποδεικνύει ότι τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα σου είναι χαμηλά.

Τρίχες προσώπου

Μία στις είκοσι γυναίκες πάσχουν από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, του οποίου το πιο κοινό σύμπτωμα είναι η αυξημένη τριχοφυΐα του προσώπου και η ακμή. Βέβαια, η τριχοφυΐα μπορεί να είναι και ένα σημάδι της επερχόμενης εμμηνόπαυσης.

Η απώλεια των φρυδιών είναι ένα κλασικό σημάδι του υποθυρεοειδισμού, λόγω της ανεπαρκούς παραγωγής της ορμόνης θυροξίνη, η οποία είναι αρκετά σημαντική για την παραγωγή των θυλάκων των τριχών.

Πόσες από αυτές τις λεπτομέρειες γνώριζες; Γνωρίζεις και άλλα σημάδια του προσώπου που περιγράφουν την υγεία μας, τα οποία δεν υπάρχουν στην λίστα μας; Μοιράσου τα μαζί μας στα σχόλια!

Πηγή

Πονάτε παντού; Αν ΝΑΙ κάντε αυτή τη συνταγή και θα σας περάσουν ΟΛΑ!

Αναζωογονήστε τα χέρια σας με μια 100% φυσική θεραπεία