in

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Λούσιμο με ζεστό νερό
Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ζεστό μπάνιο, τα μαλλιά θα πρέπει να προστατεύονται από τις υψηλές θερμοκρασίες και ο λόγος είναι ότι προκαλούν αφυδάτωση και κάνουν τις τρίχες εύθραυστες. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσει κάποιος αρχικά ζεστό νερό και μετά να ξεπλύνει τα μαλλιά του με πιο δροσερό για να γλιτώσει την ταλαιπωρία των τριχών. Επίσης, το ζεστό νερό αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωρό της κεφαλής.

Δυνατό χτένισμα
Τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη θραύση όταν είναι υγρά. Δένοντάς τα σφιχτά και χτενίζοντάς τα όταν είναι βρεγμένα, αποδυναμώνεται η ρίζα και προκαλείται τριχόπτωση. Το επίμονο και συχνό βούρτσισμα σκληραίνει την υφή και προκαλεί σπάσιμο της τρίχας.

trixoptwsh1

Τακτική χρήση συσκευών styling
Το τριχωτό της κεφαλής υποβάλλεται σε ανεπιθύμητη θερμότητα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πιστολάκι ή άλλα θερμαινόμενα εργαλεία styling. Η καλύτερη λύση για την προστασία των μαλλιών είναι να στεγνώνουν φυσικά. Ωστόσο, εάν η χρήση των εργαλείων styling είναι αναγκαία, συνιστώνται πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

Υπερβολική χρήση των προϊόντων κομμωτικής
Τα τζελ, τα σπρέι, η λακ και άλλα προϊόντα styling κάνουν τα μαλλιά σκληρά και κολλώδη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η υγρασία έχει αφαιρεθεί από την τρίχα με αποτέλεσμα να υπάρχει τριβή και να προκαλείται θραύση.

trixoptwsh2

Μη χρήση ειδικών ελαίων
Τα έλαια για τα μαλλιά, όπως αυτά της καρύδας, το ελαιόλαδο κ.ά. είναι χρήσιμα για τη θρέψη των τριχοθυλακίων, ενώ παράλληλα βοηθούν στον επιδιόρθωση της φθοράς που έχουν υποστεί. Οι ειδικοί επιμένουν ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αυτά τα ειδικά έλαια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και να συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών.

Παράλειψη γευμάτων
Ένα πολυάσχολο καθημερινό πρόγραμμά ή απλά η εμμονή να χάσει κάποιος κιλά μπορεί να οδηγήσει στην παράληψη ορισμένων γευμάτων. Αυτή η κακή συνήθεια δε μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση των μαλλιών. Αντίθετα, μάλιστα, συμβάλλει στην τριχόπτωση. Τα μαλλιά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών, για να είναι υγιή. Ψάρια, φακές, φασόλια, αυγά, φρούτα κ.ά. θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της τριχόπτωσης.

Πηγή

8 υπερτροφές για υγιές πνεύμα

Σε ποια προβλήματα υγείας παραπέμπουν τα διαφορετικά χρώματα ούρων (γράφημα)