in

Το μωρό που μεγαλώνει με τον εγκέφαλο να αναπτύσσεται στη μύτη του

Η μητέρα τον χαρακτηρίζει «Αληθινό Πινόκιο» και μιλάει για την ιστορία του…

Ο μόλις 21 μηνών Ollie Trezise από την Ουαλία γεννήθηκε με μια πάθηση που ονομάζεται εγκεφαλοκήλη με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος του να αναπτύσσεται σε μια «σακούλα» στη μύτη του.

Η πάθηση ουσιαστικά προκάλεσε μια «ρωγμή» ανάμεσα στο κρανίο και τη μύτη του σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail. Το 21 μηνών αγοράκι έχει αναγκαστεί να υποβληθεί σε κάμποσες οδυνηρές επεμβάσεις για να μπορεί να αναπνεύσει και να κλείσει η «ρωγμή».

Η μητέρα δηλώνει περήφανη για το γιο της που τα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα και τον χαρακτηρίζει «Αληθινό Πινόκιο».

Η 22χρονη μητέρα του, Amy Poole, είπε ότι το γενναίο αγοράκι έχει γίνει δέκτης σκληρών σχολίων από αγνώστους. Κάποιος είπε ακόμη ότι το παιδάκι «δεν έπρεπε ποτέ να έχει γεννηθεί», ενώ άλλοι τον χλεύασαν, αποκαλώντας τον «άσχημο». «Είναι απολύτως σπαρακτικές αυτές οι δηλώσεις. Κάποτε, μια γυναίκα μου είπε ότι δεν έπρεπε ποτέ να τον είχα γεννήσει. Παραλίγο να ξεσπάσω σε κλάματα», είπε η μητέρα που έχει ακόμη ένα παιδί. «Για μένα, ο Ollie είναι τέλειος. Είναι ο μικρός μου αληθινός Πινόκιο και εγώ δεν θα μπορούσα να είμαι περισσότερο περήφανη γι’ αυτόν», προσθέτει.

Η μητέρα ανακάλυψε για πρώτη φορά το πρόβλημα κατά την εγκυμοσύνη της, με υπέρηχο στις 20 εβδομάδες. Οι γιατροί της είπαν ότι είχε έναν μαλακό ιστό που αναπτυσσόταν στο πρόσωπό του. «Όταν μου έδωσαν τον Ollie να τον κρατήσω, ήμουν τόσο έκπληκτη που σχεδόν δεν μπορούσα να μιλήσω», λέει η μητέρα που έχει χωρίσει με τον πατέρα του παιδιού. «Ήταν τόσο μικρός, αλλά δεν υπήρχε αυτή η τεράστια μπάλα σε μέγεθος μπάλας γκολφ στη μύτη του. Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη πώς θα αντιμετώπιζα την κατάσταση. Αλλά ήξερα ότι θα τον αγαπούσα και δεν έχει σημασία πώς θα έμοιαζε», αναφέρει στη συνέντευξή της.

Μια μαγνητική τομογραφία επιβεβαίωσε αργότερα ότι επρόκειτο για μια εγκεφαλοκήλη, μια γενετική διαταραχή που κάνει τον εγκέφαλο να αναπτύσσεται μέσα από μια τρύπα στο κρανίο, δημιουργώντας ένα σάκο που προεξέχει. Στην περίπτωση του μικρού αγοριού ο σάκος δημιουργήθηκε στη μύτη του. Κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών ο σάκος μεγάλωνε, όσο μεγάλωνε και ο μικρός Ollie.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την μητέρα ότι το παιδί θα έπρεπε να υποβληθεί σε μια χειρουργική επέμβαση ώστε να μπορεί να αναπνέει σωστά και να μην έχει σοβαρά μελλοντικά προβλήματα κι έτσι κι έγινε με μια επέμβαση που διήρκεσε 2 ώρες. Για λίγο καιρό πονούσε πολύ ακόμη και όταν χαμογελούσε. Πλέον ο Ollie έχει πλήρως αναρρώσει και παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του. Η μητέρα του όπως λέει δημοσιοποιεί την κατάσταση για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να μην πέσουν άλλα παιδιά θύματα εκφοβισμού και χλευασμού.

«Θα προτιμούσα αν οι άνθρωποι με ρωτούσαν απλά γιατί ο Ollie έχει αυτό το σχήμα στο πρόσωπο κι όχι λέγοντάς μου ότι είναι άσχημος ή δείχνοντας τον από μακριά», λέει η μητέρα του και προσθέτει ότι οι γιατροί την έχουν ενημερώσει ότι αργότερα θα χρειαστούν κι άλλες επεμβάσεις, αλλά περιμένουν να δουν πώς αναπτύσσεται ο εγκέφαλος.

nsodf1

nsodf2

nsodf3

nsodf4

nsodf5

nsodf6

nsodf7

nsodf10

nsodf11Πηγή

5 tips για να ξεφορτωθείς την κυτταρίτιδα (χωρίς γυμναστική!)

Βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο, μισοάδειο, ή μήπως…