in

Το φυσικό Αυτό Ρόφημα είναι πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πλάκας χωρίς όλα τα επιβλαβή χημικά των στοματικών διαλυμάτων.

Το ξέπλυμα με στοματικό διάλυμα είναι κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας πολλών. Η στοματική υγιεινή είναι σημαντική, αλλά αν δεν προσέχετε, το στοματικό διάλυμα μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Ο καρκίνος του στόματος έχει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου και το Listerine και οι άλλες δημοφιλείς μάρκες στοματικών διαλυμάτων περιέχουν αλκοόλ που μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στόματος.

Περίπου 48.000 Αμερικανοί και πάνω από 640.000 άνθρωπο σε όλο τον κόσμο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του στόματος κάθε χρόνο. Μπορεί να συμβεί στη γλώσσα, στο πάτο του στόματος, στα ούλα και στα μάγουλα και νέες έρευνες λένε ότι το στοματικό διάλυμα είναι εν μέρει υπεύθυνο.

21387

Τα περισσότερα στοματικά διαλύματα περιέχουν αλκοόλ μαζί με άλλες τοξίνες και χημικά που μπορεί να θέτουν την υγεία σε ρίσκο κάθε φορά που ξεπλένετε το στόμα σας για φρέσκια αναπνοή. Σε περίπτωση που δεν έχετε κοιτάξει τα υλικά του στοματικού σας διαλύματος, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα χημικά που μπορεί να κρύβονται σε αυτό:

1. Χλωρεξιδίνη: Αυτό το χημικό πιστεύεται ότι είναι η αιτία αυξημένης πίεσης που σχετίζεται με τη χρήση στοματικού διαλύματος.

Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Free Radical Biology and Medicine, η χρήση στοματικού διαλύματος απλά δύο φορές τη μέρα μπορεί να αυξήσει την πίεση του αίματος και να οδηγήσει σε σοβαρές καρδιακές παθήσεις.

Η χλωρεξιδίνη σκοτώνει τα καλά βακτήρια του σώματος που είναι υπεύθυνα για την χαλάρωση των αγγείων του αίματος.

2. Αλκοόλ: Το αλκοόλ ξηραίνει τις βλεννώδεις μεμβράνες του στόματος και μειώνει το σάλιο, προκαλώντας άσχημη αναπνοή. Αλλάζει το pH του στόματος και του λαιμού και το Οδοντολογικό Περιοδικό της Αυστραλίας ανακάλυψε αρκετές αποδείξεις που δείχνουν ότι το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνων στο στόμα, τον εγκέφαλο και το λαιμό.

3. Εξετιδίνη: Η υπερβολική πρόσληψη αυτού του χημικού μπορεί να προκαλέσει θρόμβους σε σημεία του εγκεφάλου που ελέγχουν κινητικές και νευρολογικές λειτουργίες και μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε αυτά τα σημεία του εγκεφάλου με τον καιρό.

Η εξετιδίνη μπορεί ακόμη να προκαλέσει ασταθή καρδιακό παλμό και αλλεργικές αντιδράσεις γι’αυτό θεωρείται καρκινογόνα.

4. Μεθυλ-σαλικυλικό: Μία μόνο κουταλιά της σούπας αυτή της ουσίας ισούται με πάνω από 23.000 mg χαπιών ασπιρίνης. Η υπερβολική δόση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία του νεφρού, απώλεια της όρασης, χαμηλή αρτηριακή πίεση, δυσκολία στην αναπνοή, σπασμούς, εμετούς και πολλά ακόμη.

5. Μεθυλπαραβένιο: Αυτή η ουσία έχει βρεθεί σε ιστούς του καρκίνου του στήθους. Χρησιμοποιείται ευρέως στα στοματικά διαλύματα και στα γυναικεία καλλυντικά, όπως κρέμες δέρματος και αποσμητικά. Μελέτες υποδηλώνουν ότι μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του στήθους ή να επιταχύνει την ανάπτυξη όγκων.

Πράσινο τσάι και απομάκρυνση της πλάκας

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα πιο ασφαλές, φυσικό (και πιο οικονομικό) είδος στοματικού διαλύματος στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Σύμφωνα με μία μελέτη όπου οι συμμετέχοντες με περιοδοντίτιδα άλλαξαν τις διατροφικές τους συνήθειες καταναλώνοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά, η υγιεινή διατροφή δυναμώνει την στοματική υγιεινή.

Ξέρουμε ότι πρέπει να αποφεύγουμε την ζάχαρη γιατί χαλάει τα δόντια, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι και άλλες τροφές έχουν επίδραση στην υγεία του στόματος μας.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το ξέπλυμα των δοντιών με πράσινο τσάι εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων πλάκας στα δόντια: μέσα σε εφτά λεπτά, ο αριθμός των βλαβερών βακτηρίων στην πλάκα των δοντιών των συμμετεχόντων έπεσε σχεδόν στο μισό!

Όταν οι ερευνητές εξέτασαν την χλωρεξιδίνη ενάντια στο πράσινο τσάι, ανακάλυψαν ότι το πράσινο τσάι είναι πιο αποτελεσματικό στην μείωση της πλάκας χωρίς όλα τα επιβλαβή χημικά των στοματικών διαλυμάτων.

Το πράσινο τσάι είναι ξεκάθαρα η πιο ασφαλής επιλογή όσον αφορά την υγεία. Σκεφτείτε να αλλάξετε το στοματικό σας διάλυμα που είναι γεμάτο χημικά με έναν πιο ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο διατήρησης της στοματικής σας υγιεινής.

Credit: davidwolfe.com , fanpage.gr

Πώς να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας και μαγειρική σόδα για να δείξετε 10 χρόνια νεότερη

4 φυσικές συνταγές για να «ανοίξεις» το χρώμα των μαλλιών σου!