in

Τώρα και ΦΟΡΟΚΑΡΤΕΣ..!

Τα λέγαμε, τα φωνάζαμε, αλλά πολλοί Συνέλληνες πετούσαν χαρταετό, και δεν έδιναν σημασία, προς μεγάλη χαρά…των όποιων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ και ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΩΝ.
Φωνάζαμε πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ είναι πλέον ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑ (τουλάχιστον) ΧΡΟΝΙΑ, ΑΥΤΟΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥ, και αυτό βάσει παλιού σχεδίου, και τα διάφορα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ, γνωστά και μη εξαιρετέα, μας κατακεραύνωναν, η το επιχειρούσαν, με κραυγές λύκων, γιατί ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ, ΛΥΚΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΑΡΚΕΣ ΜΑΣ.
Αδέλφια, θα θυμάστε την «χρυσή εποχή των τραπεζών», τότε που μας έδιναν τα διάφορα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες με το κιλό, προκειμένου να τα κονομήσουν; Μη ξεχνάμε, πως οι τράπεζες, είναι ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, είναι «ΓΩΝΙΑΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ» που σκοπός τους είναι το κέρδος οποιασδήποτε μορφής, είτε αυτό είναι οι ΤΟΚΟΙ, είτε οι ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ, είτε χίλια δυό.

Το θέμα είναι ΠΟΣΟΙ θα είναι εκείνοι που θα «τσιμπήσουν το δόλωμα» τους, και θα μπουν στις…. «κρεατομηχανές» τους.
Και είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ εκείνοι που τσιμπάνε το δόλωμα, και πέφτουν στην παγίδα….
Ερχόμαστε στο ΤΩΡΑ, που ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ πρέπει να κόψει το λαιμό του για να βρει χρήματα να ΠΛΗΡΩΣΕΙ όλα τα χαράτσια που η προοδευτική του κυβέρνηση του φέρνει.
Ο ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΑ θα μπορούσαμε να πούμε χωρίς αυτό να είναι υπερβολή.
ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;
ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΕΙ;
Βρέθηκε Συνέλληνες η… «λύση»!
Για διαβάστε λίγο, και ΜΕΤΑ, θα δούμε μια δυο λεπτομέρειες, τα… «ψιλά γράμματα» που δεν μας τα θυμίζουν, και ΑΥΤΑ είναι τα επικίνδυνα.
«Πληρώστε τους φόρους σας με κάρτα και άτοκες δόσεις
Σύμμαχο τις πιστωτικές τους κάρτες και εφέτος θα έχουν οι πολίτες στο καθιερωμένο ραντεβού τους με το… γκισέ της Εφορίας. Φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας αφορούν την πλειονότητα των νοικοκυριών, δημιουργώντας ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υποχρεώσεων ως και τις αρχές του 2016.
Οι τράπεζες με την υπηρεσία άτοκων δόσεων δίνουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους με επαρκή διαθέσιμα όρια να επιμηκύνουν σημαντικά την περίοδο αποπληρωμής των φόρων. Με τον τρόπο αυτόν ο φορολογούμενος καλείται να πληρώνει κάθε μήνα στην κάρτα του ένα μικρό ποσό σε σχέση με όλες τις οφειλές του, χωρίς να επιβαρύνεται καθόλου από τόκους εφόσον τακτοποιεί στο σύνολό του κάθε λογαριασμό.
Ο επόμενος φόρος που θα εκκαθαριστεί από το υπουργείο Οικονομικών είναι ο ΕΝΦΙΑ. Η πρώτη δόση θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο ως και το τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι τέσσερις επόμενες την τελευταία εργάσιμη Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2016 αντίστοιχα. Θα μεσολαβήσει στα τέλη Νοεμβρίου η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος, για να κλείσει η χρονιά με τα τέλη κυκλοφορίας, τα οποία θα πρέπει να εξοφληθούν ως και τις 31.12.2015.

Οι τράπεζες προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησης του συνόλου του φόρου, κάθε δόσης του ή οποιουδήποτε ποσού σε 6 ως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με την κάρτα και το είδος της οφειλής. Ειδικά για τον φόρο εισοδήματος, με την πρώτη επιλογή οι φορολογούμενοι κερδίζουν την προβλεπόμενη έκπτωση 2% που δίνεται από το Δημόσιο στις εφάπαξ πληρωμές, δεδομένου ότι όλο το ποσό εξοφλείται στο υπουργείο Οικονομικών άμεσα από την τράπεζα (στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη ΙΧ δεν υπάρχει έκπτωση). Με τη δεύτερη επιλογή, δηλαδή την πληρωμή κάθε δόσης σε δόσεις, δεν παρέχεται η παραπάνω έκπτωση, ωστόσο η περίοδος εξόφλησης επιμηκύνεται περισσότερο και οι δόσεις είναι σαφώς πιο μικρές.
Φυσικά η παραπάνω άτοκη παροχή ισχύει μόνο για πιστωτικές κάρτες με επαρκή διαθέσιμα υπόλοιπα. Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το «πλαστικό» τους για τον επιμερισμό των πληρωμών στο Δημόσιο σε άτοκες δόσεις θα πρέπει να ελέγξουν από τώρα τα όριά τους, ώστε αν χρειαστεί να τα απελευθερώσουν ή να αιτηθούν την αύξησή τους.

Τα πλεονεκτήματα
Ενα σημαντικό πλεονέκτημα των πιστωτικών καρτών είναι η άτοκη περίοδος χάριτος που παρέχεται από την ημέρα που θα δοθεί η εντολή στην τράπεζα ως και την πληρωμή του φόρου και η οποία μπορεί να φτάσει ως και τις 50 ημέρες. Δεδομένου ότι η εξόφληση μιας συναλλαγής γίνεται 15-20 ημέρες μετά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού που την περιλαμβάνει, οι φορολογούμενοι μπορούν να κερδίσουν αυτό το χρονικό διάστημα επιλέγοντας τη σωστή ημερομηνία για την πληρωμή της Εφορίας.
Για παράδειγμα, για να μεγιστοποιήσουν την περίοδο μεταξύ της τελευταίας εργάσιμης του Οκτωβρίου (προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ) και της πληρωμής στην τράπεζα, θα πρέπει να δώσουν την εντολή μετά την έκδοση του λογαριασμού του τρέχοντος μηνός. Με τον τρόπο αυτόν το ποσό θα εμφανιστεί στον λογαριασμό του Νοεμβρίου και η πληρωμή του θα γίνει ως και 45 ημέρες αργότερα.

Οι επιλογές για πληρωμή χωρίς ταλαιπωρία
Πλήθος εναλλακτικών επιλογών για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος, αποφεύγοντας την ταλαιπωρία που συνεπάγεται η χρήση του γκισέ, έχουν στη διάθεσή τους οι πελάτες των τραπεζών.

Ειδικότερα, μπορούν από την άνεση του χώρου τους να κάνουν χρήση των εναλλακτικών δικτύων (e-banking – mobile banking – phone banking) και να αποπληρώσουν γρήγορα και χωρίς κόστος την οφειλή τους.

Με το e-banking διενεργούνται πληρωμές με χρέωση καταθετικού λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας. Ορισμένες τράπεζες έχουν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα και στην υπηρεσία mobile banking που είναι διαθέσιμη στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και το phone banking, με τη διαφορά ότι η συναλλαγή ολοκληρώνεται μέσω τηλεφώνου.
Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιηθούν τα portals πληρωμών μέσω των οποίων είναι επίσης διαθέσιμη η υπηρεσία άτοκων δόσεων: Τράπεζα Πειραιώς (easypay.gr), Eurobank (livepay.gr), Εθνική Τράπεζα (simplepay.gr).
Μέσω των ιστοσελίδων αυτών οι τρεις τράπεζες παρέχουν τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών (πιστωτικών, χρεωστικών ή προπληρωμένων) να τακτοποιήσουν μια μεγάλη γκάμα οφειλών τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς ιδιωτικές εταιρείες.

Οι πληρωμές προς την Εφορία, εφάπαξ ή σε άτοκες δόσεις, αν χρησιμοποιηθεί πιστωτική κάρτα, μπορούν να διενεργηθούν μόνο με μέσο που έχει εκδοθεί από τον εκάστοτε διαχειριστή του portal. Δηλαδή το easypay δέχεται μόνο κάρτες της Πειραιώς, το livepay της Eurobank και το simplepay της Εθνικής Τράπεζας. Στις λοιπές πληρωμές είναι δυνατή η χρήση οποιασδήποτε κάρτας.

Τραπεζικά στελέχη συνιστούν στους πελάτες τους να αποφύγουν να μην πληρώσουν κάποια δόση κατά τη διάρκεια εξόφλησης του φόρου, καθώς θα επιβαρυνθούν σημαντικά λόγω των υψηλών επιτοκίων που ισχύουν στην κατηγορία του «πλαστικού» χρήματος, τα οποία ξεπερνούν στις περισσότερες περιπτώσεις το 15%. Στο πλαίσιο αυτό, είναι προτιμότερο να επιλέγεται η μη πληρωμή μιας οφειλής προς το Δημόσιο, η οποία επιβαρύνεται μηνιαίως με 0,73%, ή η ρύθμισή της σε 12 δόσεις απευθείας στην Εφορία, με το ίδιο κόστος, από το να μένουν απλήρωτοι λογαριασμοί στην κάρτα.»
Είδατε Συνέλληνες πόσο όμορφα κάνουν οι τράπεζες τις…. «προσφορές» τους; Και γέλασα εκεί που αναφέρουν για… «επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο»… Αλήθεια, ΠΟΣΟΙ είναι εκείνοι των οποίων οι κάρτες δεν είναι «ΚΟΚΚΙΝΕΣ»;
Φοροκάρτες για πληρωμές των χαρατσιών, δηλαδή, είτε πιστωτικές οι κάρτες μας είτε οτιδήποτε, ΑΝ δεν το καταλάβατε αδέλφια, θα δουλεύουν πλέον για την εφορία, και για τις τράπεζες, οι οποίες πλέον μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι σε περίοδο Κρίσης, (όχι ότι είχαν βγει ποτέ απλά καραδοκούσαν) που τα ΧΑΛΙΑ μας, ήταν, είναι, και θα παραμείνουν αδιόρθωτα.

Η ουσία βέβαια, είναι πως ο ΕΛΛΗΝΑΣ, θα χρεωθεί ακόμα περισσότερο γιατί απλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ (με τη δική του ανοχή και αδιαφορία), ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΒΟΥΝ.
ΞΥΠΝΑ ΕΛΛΗΝΑ!
ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ, ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΣΕ «ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ» ΟΛΟΙ, ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Έτσι είναι αδέλφια, δε θα επεκταθώ σε λεπτομέρειες για το ΠΟΙΟΙ κερδίζουν ακόμα και ΣΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΙΣΗΣ, ΠΟΙΟΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΕΙΝΑΜΕ.
Θα επανέλθω.

Πηγή: tovima.gr

Έφηβος Βουλευτής υπερασπίστηκε τα Αρχαία Ελληνικά μέσα στη Βουλή!

Μοιάζει με ένα συνηθισμένο κοχύλι. Όταν όμως κουνηθεί θα μείνετε με το στόμα ανοιχτό!