in

Υπέροχη σκεπαστή πίτσα πεπερόνι με ζύμη κρουασάν

Μια λαχταριστή, πεντανόστιμη σκεπαστή πίτσα με πεπερόνι και υπέροχη ζύμη κρουασάν!!!

Υλικά

•1 κουτί φρέσκια ζύμη για μικρά κρουασάν ζύμη Pillsbury των 230 γρ.

•1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας

•3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ

•10-12 φέτες πεπερόνι

Εκτέλεση 

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2.Ξεδιπλώνετε πάνω σε λαδόχαρτο το φύλλο. Με τα δάχτυλά σας πιέζετε τις “τρύπες-ραφές” για να κλείσουν και “σφραγίσουν”. Με ένα πλάστη ανοίγετε το φύλλο μέχρι να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο διαστάσεων 35 Χ 25 εκ. περίπου.

3.Αλείφετε κατά μήκος το κέντρο της ζύμης με τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας περιθώριο επάνω και κάτω 3 εκ. περίπου για να διπλώνεται. Πασπαλίζετε πάνω από τη σάλτσα το τριμμένο τυρί και πάνω από το τυρί στρώνετε το πεπερόνι [βλέπε φωτογραφία πιο κάτω].

4.Με ένα κόφτη για πίτσα ή κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τη ζύμη λοξά σε λωρίδες και από τις δύο πλευρές αριστερά και δεξιά. Αρχίζετε να σκεπάζετε τη γέμιση με μια μια εναλλάξ τις λωρίδες, λοξά τη μία πάνω στην άλλη ώστε να δημιουργήσετε μια “πλεξίδα”. [βλέπε τη φωτογραφία πιο κάτω]. Εναλλακτικά, σκεπάζετε τη πίτσα γυρίζοντας τα περιθώρια ζύμης επάνω κάτω και το υπόλοιπο φύλλο από αριστερά και δεξιά και τα σφραγίζετε πατώντας με τα χέρια σας.

5.Μεταφέρετε τη πίτσα μαζί με το χαρτί ψησίματος στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει ελαφρώς. Τη σερβίρετε ζεστή και την απολαμβάνετε.

Πηγή

Η Καλύτερη Συνταγή για Μπουγάτσα με Κρέμα. Θα σας κερδίσει με την πρώτη μπουκιά!

Το Στρώμα σας είναι γεμάτο με ακάρεα. Εξαφανίστε τα με ένα πολύ απλό τρόπο!