in

Φόνος 14χρονου: Σκότωσε αλλά θέλει να επιστρέψει στο σχολείο

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Παπαναστασούλης βρέθηκε στο δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε το πρωί, υπό συνθήκες άκρας μυστικότητας, ο ανήλικος δράστης της δολοφονίας στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το πρωί.

Όπως λέει στο CNN Greece o κ. Παπαναστασούλης, η οικογένεια του θύματος φοβούμενη τις αντιδράσεις σκέφτεται πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει το χωριό. «Αυτή τη στιγμή έχουν κλείσει ουσιαστικά δύο σπίτια, εκείνο του θύματος και εκείνο του θύτη», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαναστασούλης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει, η υπεράσπιση του δράστη θα ισχυριστεί πως το θύμα και η παρέα του ασκούσαν συστηματικό εκφοβισμό την τελευταία διετία στον δράστη.

Στο μεταξύ τελέστηκε στην Γέφυρα το απόγευμα της Δευτέρας η κηδεία του 14χρονου. Στο χωριό επικρατεί απέραντη θλίψη, καθώς κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας.
Η απολογία του μαθητή

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο νεαρός μαθητής που σκότωσε τον φίλο του, δεν άντεξε όταν άκουσε και τη φράση «ο πατέρας σου δεν είναι άξιος για να πάρει μεγαλύτερο και καλύτερο τρακτέρ».

Σύμφωνα με όσα έχουν προκύψει για την ώρα από την αστυνομική έρευνα ο 16χρονος παρουσιάζει ένα μάλλον περίεργο ψυχολογικό προφίλ.

Στο χωριό τον φώναζαν με το παρατσούκλι «γκαγκά». Δεν μπορούσε να τρέξει όπως τα υπόλοιπα παιδιά του χωριού, γιατί ήταν πιο ευτραφής, ενώ η ομιλία του ήταν πιο αργή και τα υπόλοιπα παιδιά συχνά το σχολίαζαν αρνητικά.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ποτέ το παιδί δεν είχε πει τίποτα στους γονείς του για τα όσα τον ενοχλούσαν, για το θυμό και την ένταση που είχε μέσα του.

Επίσης στους αστυνομικούς ξεκαθάρισε ότι δεν το είχε σχεδιάσει και χρησιμοποίησε τη λέξη «τσιγκλούσε» για να περιγράψει πως το θύμα στη διαδρομή για να επιστρέψουν σπίτια τους το μοιραίο βράδυ, δεν σταματούσε να του λέει διάφορα πράγματα για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Η Πραγματική Διαφορά Μεταξύ Ανδρών και Γυναικών