in

Χοιρινή τηγανιά με μουστάρδα και μπύρα

Χοιρινό με μουστάρδα, μέλι και μπύρα. Μια συνταγή για έναν ωραίο κρασομεζέ που με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές γίνεται και πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό μαλακό χοιρινό κομμένο σε καρέ [λαιμός χωρίς λίπος]
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • λίγο δενδρολίβανο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1/2 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 300 ml μπύρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένουμε τα κομμάτια του χοιρινού τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να καλυφθεί όλο το κρέας ομοιόμορφα.
  • Αφήνουμε το κρέας μέσα στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 ώρα.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κρέας μέχρι να ροδίσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με τη μισή μπύρα, αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν ή μπύρα και τότε προσθέτουμε και την υπόλοιπη.
  • Αφήνουμε πάλι να βράσει και να μείνει τελικά με λίγο νόστιμο ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστό ζεστό μόνο του για μεζέ ή το συνοδεύετε με πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές ή πουρέ για κυρίως πιάτο.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριές

xoirini piperies

Η Δύναμη του Τζίντζερ έναντι Χημειοθεραπειών Καρκίνου

Γρίπη: Ανησυχία για νέο στέλεχος – Ποιοι απειλούνται από τον ιό RSV