12 Προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν τα Πόδια μας και δεν Πρέπει να Αγνοήσουμε!

Το σώμα μας είναι απίθανο. Αλλά όταν κάτι δεν πάει καλά, το σώμα έχει τον τρόπο του να μας το δείξει μέσα από ανεπαίσθητα συμπτώματα. Ξέροντας και καταλαβαίνοντας τι προσπαθούν να σας πουν τα πόδια σας για την υγειά σας μπορείτε να καταλάβετε αν υπάρχουν προβλήματα.

Όταν το σώμα σας σας μιλάει, είναι σημαντικό να το ακούτε. Δείτε 12 προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να σας δείχνουν τα πόδια σας:

1. Πόδια χωρίς τρίχες: Μπορεί να είναι ένδειξη ότι η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια σας δεν είναι καλή.

2. Νύχια προς τα μέσα: Μπορεί να σημαίνει ότι έχετε αναιμία και ότι πρέπει να ελέγξετε τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σας.

3. Πληγές που κρατάνε καιρό: Μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής γλυκόζης στο αίμα και ενδεχομένως διαβήτη. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

4. Κρύα πόδια: Αν σας συμβαίνει συχνά, μπορεί να είναι σημάδι προβλήματος στον θυρεοειδή.

5. Κίτρινα νύχια: Είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άσχημα. Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί μπορεί να είναι σημάδι μυκήτων στα νύχια.

6. Πόνοι στην φτέρνα: Αν έχετε συνεχείς και έντονους πόνους στην φτέρνα, μπορεί να είναι σημάδι πελμιαίας απονευρωσίτιδας, η οποία μπορεί να χειροτερεύσει.

7. Μούδιασμα: Αν μουδιάζουν και τα δύο πόδια σας, μπορεί να είναι σημάδι διαβήτη. Αν μουδιάζει μόνο το ένα, μπορεί να υπάρχει κάποιο τραυματισμένο νεύρο στο πόδι ή την πλάτη σας. Όπως και να έχει, καλό θα ήταν να το κοιτάξετε.

8. Πληγές στις αρθρώσεις του ποδιού: Αν οι αρθρώσεις στα πόδια σας πονάνε, μπορεί να είναι η αρχή ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

9. Ξηρά πόδια: Αν τα πόδια σας είναι ξηρά, ιδιαίτερα ανάμεσα στα δάχτυλα, τότε μπορεί να είναι σύμπτωμα μιας μυκητιακής μόλυνσης, του ποδιού του αθλητή. Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα, κάψιμο ή πόνο αν δεν το θεραπεύσετε άμεσα.

10. Πληκτροδαχτυλία: Μπορεί να είναι σημάδι πνευμονικής ασθένειας και καλό είναι το κοιτάξετε.

11. Αλλαγή στο χρώμα των δαχτύλων: Αν τα δάχτυλα του ποδιού σας γίνονται κόκκινα, άσπρα ή μπλε, μπορεί να υποδεικνύουν κάποιο αυτοάνοσο νόσημα.

12. Βαθουλώματα στα νύχια: Μπορεί να είναι σημάδι ψωρίασης. 3 στους 4 που πάσχουν από ψωριασική αρθρίτιδα έχουν βαθουλώματα στα νύχια.

Credit: davidwolfe.com

Δείτε Επίσης:

Advertisment

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλη η ιστορία της ροκ μέσα σε ένα βίντεο 14 λεπτών.

Ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στο χρόνο, 348 θρύλοι της ροκ, 84 κιθαρίστες , 64 τραγούδια, αφηγούνται την μουσική που άλλαξε το κόσμο. Ο Έλβις δίνει τον...

Ένα γρήγορο κόλπο για να φτιάχνετε μόνοι σας φρέσκια σάλτσα ντομάτας

Πολλοί δεν το κατέχουν με τη μαγειρική, έτσι κάθε φορά που θέλουν να φτιάξουν κάτι καταφεύγουν στα έτοιμα και στα τυποποιημένα. Πάρτε για παράδειγμα...

Τυλίγει ζυμάρι γύρω από το αλουμινόχαρτο, σε σχήμα κώνου όταν όμως τελείωσε; Σίγουρα θα το δοκιμάσουμε!

Επειδή όπως και να το κάνουμε, το φαγητό που σερβίρεται σε χωνάκι είναι πολύ καλύτερο, θα σας δείξουμε πως να φτιάξετε χωνάκια ψωμιού που...
close