Ένα απίστευτο timelapse βίντεο που γυρίστηκε στην Έρημο Μοχάβι (Το όνομά της προέρχεται από την φυλή Μοχάβε των ιθαγενών Αμερικανών) στην Καλιφόρνια αποτυπώνει μια μαγευτική εικόνα αστεροειδών που κατακλύζουν τον ουρανό.

Οι συγκεκριμένοι μετεωρίτες είναι οι Geminids και ονομάστηκαν έτσι επειδή φαίνεται ότι κατευθύνονται στο αστερισμό των Διδύμων(Gemini) και πηγή αυτής της βροχής μετεωριτών είναι ο αστεροειδής 3200 Φαέθων. Οι Gemnids κινούνται με ταχύτητα 32χλμ/δευτ κατά την είσοδο τους στην ατμόσφαιρα της Γης όμως τελικά καταστρέφονται δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό φωτεινό θέαμα στον ουρανό.Η πτώση των μετεωριτών δεν είναι συνεχής: μπορεί να κάνουν μερικές δεκάδες μετεωρίτες την εμφάνισή τους για λίγα λεπτά και στη συνέχεια να υπάρξει μια παύση 10-15 λεπτών μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η επόμενη ομάδα, ωστόσο κατά μέσο όρο στη διάρκεια μιας ώρας μπορεί να «πέσουν» στη Γη 30-100 μετεωρίτες.

 
 

Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...