Το ότι η παραλία και το μπικίνι μπαίνουν σιγά σιγά στην καθημερινότητά μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε την αγαπημένη μας γεύση. Όλες έχουμε αδυναμία στα γλυκά και η σοκολάτα δεν γίνεται να μην υπάρχει στη ζωή μας. Το θέμα είναι να φερθούμε έξυπνα…

Σου έχω, λοιπόν, μια αγαπημένη light συνταγή που θα καλύψει την ανάγκη σου για γλυκό, όταν η επιθυμία «χτυπάει» την πόρτα σου, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στη ζυγαριά σου. Άλλωστε και οι διαιτολόγοι ένα γλυκό την εβδομάδα το επιτρέπουν! Απόλαυσε λοιπόν μια παραλλαγή του cheesecake… με σοκολάτα!

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  • 30 μπισκότα πολυδημητριακών σοκολάτας (χωρίς γέμιση)
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένοι χουρμάδες χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίο καφέ
  • 1 κουτ. σούπας νερό
  • 1,5 κουτ. γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 1 μεγάλο αυτό
    μισό φλιτζ. γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 8 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1/3 φλιτζ. άγλυκο κακάο
  • 1 βανίλια
  • 50 γραμμ. καλή κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ασπράδια δύο αβγών
  • μαγειρικό σπρέι

Προετοιμασία

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς και ψέκασε ένα ταψάκι 23 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
  2. Για να φτιάξεις τη βάση, βάλε τα μπισκότα και τους χουρμάδες στο μούλτι και χτύπα να γίνουν σχεδόν σκόνη. Πρόσθεσε το νεράκι και το λάδι μέχρι να υγρανθούν. Άπλωσε το μίγμα στον πάτο του ταψιού σου και με τα δάχτυλα φρόντισε να πάει και στα τοιχώματα.
  3. Ψήσε τη βάση μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου 10 λεπτά. Άφησέ την να κρυώσει έξω από το φούρνο τελείως.
  4. Για να φτιάξεις την κρέμα: Ανακάτεψε τον καφέ με το νερό σε ένα μικρό μπολ και από πάνω πασπάλισε τη ζελατίν. Άφησέ το στην άκρη να μαλακώσει η ζελατίνη.
  5. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανακάτεψε το αυγό, το γάλα, 3 κουταλιές από τη ζάχαρη και το κακάο. Βάλ’ το σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, περίπου 5-7 λεπτά. Πρόσεξε, δεν θέλουμε να βράσει.
  6. Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε το μίγμα της ζελατίνης. Ανακάτεψε καλά μέχρι να διαλυθεί. Πρόσθεσε τη σοκολάτα και τη βανίλια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Άφησέ το στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
  7. Χτύπα τα δύο ασπράδια σε καθαρό μπολ με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν. Ανέβασε την ταχύτητα και ρίξε σιγά σιγά τις υπόλοιπες 5 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή μαρέγκα.
  8. Ανακάτεψε απαλά το ένα τέταρτο της μαρέγκας που έφτιαξες με το μίγμα της σοκολάτας. Ανακάτεψε και την υπόλοιπη μαρέγκα να ενσωματωθεί στην κρέμα, πάντα με απαλές κινήσεις.
  9. Άπλωσε την κρέμα στο ταψάκι με τη βάση του μπισκότου και βάλε το γλυκό σου χωρίς να το σκεπάσεις στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.

Tip

Σέρβιρε το γλυκάκι σου συνοδεύοντάς το με λίγη άγλυκη, φυτική σαντιγύ που δεν θα σου προσθέσει θερμίδες ή ακόμα καλύτερα με μερικές ψιλοκομμένες φρέσκιες φράουλες!

Kαλή σας όρεξη!Φιλάκια,Τατιάνα

Πηγή

loading...