Είναι τόσο γεμάτη η σοκολατένια γεύση τους που μία και μόνο μπουκιά αρκεί για να γλυκαθούμε. Ωστόσο, μπορούμε να τα κόψουμε και σε μεγαλύτερες μερίδες.

Υλικά συνταγής







  • 500 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Στο μεταξύ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε μπολ και λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο.
  • Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα ρίχνουμε στη μεγαλύτερη ποσότητα μείγματος.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψάκι ή μια πιατέλα με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω ένα τσέρκι διαστάσεων 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 20 – 22 εκ.
  • Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα και το απλώνουμε να είναι ισόπαχο παντού.
  • Από πάνω απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 2 ώρες) και ξεφορμάρουμε.
  • Το κόβουμε σε τετράγωνες μπουκίτσες «κυβάκια» και το… απολαμβάνουμε.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...