Η ελληνική κρίση έχει πολλές φορές αποτελέσει πηγή έμπνευσης για διάσημους σκιτσογράφους ανά τον κόσμο, με αποκορύφωμα τον τελευταίο μήνα, καθώς η μία εξέλιξη διαδεχόταν την άλλη και από τη μια στιγμή στην άλλη η προοπτική συμφωνίας γινόταν ρήξη και το αντίθετο.

Ετσι, στο σκίτσο του Ιουλίου για λογαριασμό της ιστοσελίδας Politico του Matt Wuerker η ελληνική κρίση βρέθηκε και πάλι στο επίκεντρο της σάτιρας.Σε αυτό το σκίτσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εμφανίζεται ως η αυστηρή δασκάλα που διδάσκει στους μαθητές του νότου, ήτοι τις Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, τα καλά της λιτότητας, βάζοντας τους μαθητές να επαναλαμβάνουν τη φράση: «Η λιτότητα είναι καλή για μένα».

Ομως, σε κάθε τάξη υπάρχει κι από ένας κοπανατζής. Τον ρόλο αυτό τον έχει η Ελλάδα η οποία αναφωνεί «Ωπα!» και τρέχει προς την έξοδο… η οποία μπορεί να εννοεί και το Grexit.

μερκελ μαθητης
Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...