Αυτό το παράξενο, φρικτό στην όψη ψάρι, ανακάλυψαν οι επιστήμονες σε ηφαίστειο στο βυθό της θάλασσας στην Αυστραλία.

Οι άνθρωποι του Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, περιγράφουν το μαύρο αυτό ψάρι που μοιάζει εξωπραγματικό, ως απολύτως γυμvό από λέπια και σε διαστάσεις μινιατούρας. Ωστόσο έχει δόντια. Το φωτογράφισαν μάλιστα πάνω σε ένα δάκτυλο για να αποδείξουν το μικροσκοπικό του μέγεθος.Απίστευτο;

Ψάρι-τέρας 1

Δεν ήταν όμως το μοναδικό πλάσμα που ανακάλυψαν στα βάθη του ωκεανού.

Δείτε φωτογραφίες από άλλα είδη θαλάσσιας ζωής, είδη χελιών που αποδεικνύουν, πως η ζωή αναπτύσσεται ακόμη και πέρα από τα γνώριμα μέρη στους επιστήμονες!

Ψάρι-τέρας 2

Ψάρι-τέρας 3

Ψάρι-τέρας 4

Ψάρι-τέρας 5

«Είχαμε πιστέψει ότι τα ψάρια αναπτύσσονται μόνο στις παράκτιες εκβολές ποταμών, και ότι από τη στιγμή που η θάλασσα σαρώνει με τα κύματά της τις προνύμφες αυτές τελειώνουν! Αλλά στην πραγματικότητα, αυτές οι δίνες είναι είναι τελικά σωτήριες για τη θαλάσσια ζωή που την καταδικάζει η εμπορική αλιεία κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας» λένε οι ειδικοί.

Που βρέθηκαν όλα αυτά;

Σε ένα ηφαίστειο στα ανοιχτά των ακτών του Sydney της Αυστραλίας, σε βάθος 5 χλμ και ηλικίας 50 εκατομμυρίων ετών, που επίσης πρωτοανακάλυψαν οι επιστήμονες! Βέβαια ο λόγος των ερευνών ήταν διαφορετικός. Έψαχναν να βρουν προνύμφες αστακών για να τις μελετήσουν όταν έπεφταν από την μια ανακάλυψη στην άλλη και έτριβαν τα χέρια τους.

Το πλοίο στο οποίο επέβαιναν χαρτογραφούσε τον πυθμένα της θάλασσας και άνοιγε τις πύλες ενός άγνωστου κόσμου.

Παρακολουθείστε το βίντεο:

Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...