Με μία ιδιαίτερα έξυπνη καμπάνια, οι φιλοζωικές οργανώσεις προσπαθούν να δείξουν το τι πραγματικά σημαίνει ο όρος «σκυλίσια ζωή» χρησιμοποιώντας για πειραματόζωο έναν άνθρωπο.

Η Peta στις ΗΠΑ, χρησιμοποίησε τον πασίγνωστο παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Tyrann Mathieu, για να δείξει στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων τι σημαίνει για έναν σκύλο να μένει στο αυτοκίνητο το καλοκαίρι.Στο βίντεο που παρακολουθούμε, βλέπουμε πόσο γρήγορα η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο ανεβαίνει από τους 32 στους 36 βαθμούς σε δύο μόλις λεπτά. Σε δύο ακόμα λεπτά η θερμοκρασία έχει φθάσει στους 38 βαθμούς και ο άνθρωπος έχει ήδη αρχίσει να δυσανασχετεί σοβαρά.

Στα έξι λεπτά η θερμοκρασία έχει ανέβει στους 45 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα οκτώ λεπτά άγγιξε τους 49 βαθμούς Κελσίου. Σ’ αυτό το σημείο ο γυμνασμένος παίκτης του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, παρέδωσε το πνεύμα, άνοιξε την πόρτα και βγήκε έξω έτσι ώστε να μπορέσει να συνέλθει.

Οι φιλοζωϊκές εταιρίες στην Αμερική επισημαίνουν ότι αυτές οι θερμοκρασίες είναι εφικτές ακόμα και αν -όπως συνηθίζουν αρκετοί- αφήσουν λίγο ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου τους.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα σκυλιά δεν μπορούν να ιδρώσουν, κάτι το οποίο δεν καθιστά εφικτό -όπως στον άνθρωπο- να αποβάλλουν υγρά και να δροσιστούν. Ενώ από το επίπεδο των 39 βαθμών και πάνω τα ζωτικά τους όργανα μπορούν να πάθουν σημαντικές βλάβες αν εκτεθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε τέτοιες θερμοκρασίες.

Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...