Υλικά συνταγής

         Για τη βάση







  • 2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη Για το παγωτό
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 συσκευασία (154 γρ.) μπισκότα με γέμιση σοκολάτας
  • 1 συσκευασία (115 γρ.) μπισκότα mini γεμιστά λίγη Merenda
         
        Εκτέλεση
  • Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει.
  • Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα.
  • Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι.
  • Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).

Για το παγωτό

  • Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά.
  • Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά.
  • Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά..
  • Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini μιπσκότα στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω.
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...