Κατά τη διάρκεια ερευνών το 2008, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που τους σόκαρε. Στην αρχή πίστευαν πως επρόκειτο για ανθρώπινο κρανίο, αλλά ήταν πολλά περισσότερα από αυτό…

Τελικά, ήταν ο αρχαιότερος ανθρώπινος εγκέφαλος που είχε ανακαλυφθεί ποτέ, ηλικίας 2.600 ετών!Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η αιτία που είχε διατηρηθεί σε τόσο καλή κατάσταση ήταν η λάσπη που στην ουσία τον προστάτευσε από το οξυγόνο και δεν τον άφησε να αποσυντεθεί.

Η ανακάλυψη έγινε όταν ζητήθηκε από το York Archaeological Trust να επεκτείνει την πανεπιστημιούπολη του University of York.

Ο Philip Duffey που εξέτασε τον εγκέφαλο στο York District Hospital μοιράζεται μαζί μας τον ενθουσιασμό του και λέει: «Υπάρχει κάτι πολύ ασυνήθιστο στον τρόπο που έχει διατηρηθεί ο εγκέφαλος.»

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι ερευνητές που ασχολήθηκαν με το εύρημα αποφάνθηκαν ότι ήταν ηλικίας 2.600 ετών, ενώ το σχήμα του κρανίου και τα δόντια άνηκαν σε άντρα ηλικίας 26 με 45 ετών.

Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...