Αν τη συγκρίνουμε με αράχνες, το απόλυτο σκοτάδι ή τα ύψη, αυτή η φωτογραφία δεν έχει και τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά για κάποιους ανθρώπους η «φοβία της τρύπας» (πως αλλιώς να το πούμε;) είναι πραγματική!

Η τρυποφοβία είναι παθολογική κατάσταση που δεν αναγνωρίζεται από την Αμερικανική Ένωση Ψυχιάτρων (American Psychiatric Association), αν και χιλιάδες άνθρωποι υποστηρίζουν ότι πάσχουν από αυτήν.Γι” αυτά τα άτομα η συγκέντρωση από τρύπες στα σφουγγάρια, τις κερήθρες ή τους λοβούς των σπόρων (όπως η φωτογραφία εξωφύλλου), μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις πανικού ακόμη και συμπτώματα ασθένειας.

Μια έρευνα βέβαια υποστηρίζει πως αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τον φόβο όσο με μια πρωτόγονη αποστροφή προς τον κίνδυνο. Τώρα βέβαια αν μας ρωτήσετε ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος, δεν ξέρουμε να σας απαντήσουμε. Ακόμη ερευνάται!

foto1

foto2

foto3
Πηγή
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...