Υλικά:

  • 4 μεγάλες στρογγυλές μελιτζάνες (φλάσκες), πλυμένες και στεγνές
  • 1-1½ φλ. ελαιόλαδο
  • 450-500 ml ζεστή απλή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
  • 1 μοτσαρέλα κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 πακέτο κοντά μακαρόνια της αρεσκείας σας
  • 1½ φλ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • 16 μεγάλα φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 φύλλα ή κορυφές βασιλικού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση:







  • Ετοιμάζετε τις μελιτζάνες: Κόβετε το καπάκι από τις μελιτζάνες στα 3-4 εκατ. περίπου από το πάνω μέρος, ανάλογα και με το μέγεθος.
  • Τις αδειάζετε με κουτάλι ή με άλλο βοηθητικό εργαλείο προσεκτικά για να μην τις τρυπήσετε –η σάρκα τους είναι σχετικά μαλακή-, αφήνοντας ένα κέλυφος πάχους περί το 1-1,5 εκατ.
  • Βάλτε το λάδι σε βαθύ σχετικά τηγάνι να ζεσταθεί καλά και προσθέστε τις στεγνές μελιτζάνες με τα καπάκια τους. Βολεύει να τις κάνετε ανά 2, ώστε να μην πέφτει και η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Προσοχή στα χέρια. Τηγανίστε τις (μέτρια προς δυνατή φωτιά) γυρίζοντάς τες απ’ όλες τις πλευρές (3-4′ ανά πλευρά).
  • Χρησιμοποιήστε λαβίδα για τα γυρίσματα, ώστε καθώς μαλακώνουν να μην τραυματιστούν. Βγάλτε τις μελιτζάνες σε χάρτινη πετσέτα, να στραγγίσουν και προσθέστε στο εσωτερικό λίγο αλάτι και πιπέρι.
  • Ετοιμάζετε τα ζυμαρικά: Τα βράζετε σε πολύ αλατισμένο νερό al dente σύμφωνα με τον χρόνο του πακέτου μείον ½ λεπτό.
  • Τα σουρώνετε και προσθέτετε την ζεστή σάλτσα ντομάτας, την μοτσαρέλα, τον κομμένο βασιλικό και την μισή παρμεζάνα.
  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά και (με κουτάλι) γεμίζετε με το μείγμα τις μελιτζάνες. Προσθέστε από ένα φύλλο βασιλικού και αν σας αρέσει τοποθετήστε σε κάθε μελιτζάνα το καπάκι της ή ακουμπήστε το απλώς δίπλα της στο πιάτο.

Καλή όρεξη!




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...