Υλικά

  • 1 κιλό μαύρα κεράσια (καθαρό βάρος δηλαδή χωρίς κουκούτσια και κοτσάνια)
  • 1 κιλό ζάχαρη για μαρμελάδα με πηκτίνη χυμό από 1 λεμόνι 250 γρ. μαυροδάφνη

Μέθοδος Εκτέλεσης:







  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κεράσια.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε μια ώρα.
  • Καλό είναι με το χέρι μας να σπάσουμε τα κεράσια λίγο για να βγάλουν ακόμα περισσότερο ζουμί.
  • Μετά την μια ώρα αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με ένα πιάτο και το βάζουμε στο ψυγείο.
  • Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε το μείγμα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα.
  • Βράζουμε για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε.
  • Προσθέτουμε το κρασί και φέρνουμε το μείγμα ξανά σε βρασμό.
  • Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και ξαφρίζουμε ξανά αν χρειαστεί.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κεράσια και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
  • Μεταφέρουμε στα βάζα, αποστειρώνουμε και αποθηκεύουμε.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...