Αυτή η γαλατόπιτα με άρωμα μαστίχας είναι το γλυκό που ξετρελαίνει τα παιδιά όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιες όταν το δοκιμάσετε.

Τη συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ. #letseattogether







ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο (450 γρ.) Φύλλο κρούστας
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 750 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλ. του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. μαστίχα Χίου σε σκόνη
  • 1/2 φλ. του τσαγιού βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
    κανέλα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
• Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Κρατάμε λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα στο τέλος.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και τα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
• Βουτυρώνουμε μία λαμαρίνα ή ταψί. Παίρνουμε ένα Φύλλο κρούστας, το βουτυρώνουμε μέχρι τη μέση, το διπλώνουμε στη μέση και βάζουμε ένα μέρος της γέμισης. Το τυλίγουμε σαν ρολό και διπλώνουμε ελαφρά τις άκρες προς τα μέσα. Το τοποθετούμε στη λαμαρίνα ή το ταψί με τις διπλωμένες άκρες προς την κάτω πλευρά.
• Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Στο τέλος, αλείφουμε με πινέλο την επιφάνειά τους με βούτυρο και τα ψεκάζουμε με λίγο νερό.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.
• Βγάζουμε τη λαμαρίνα από τον φούρνο, αφήνουμε τα γαλατοπιτάκια να κρυώσουν ελαφρά και τα
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...