Είναι γρήγορη, εύκολη οικονομική, λαχταριστή Κι εννοείται ότι θα τη λατρέψουν τα παιδιά μας!  Τι άλλο να περιμένουμε από ένα γλυκό;  

Υλικά







  • 1 πακέτο μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι φαρίνα –
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού κακάο
  • 2 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικό)
  • 1 κουταλιά της σούπας baking powder
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε πάλι καλά.
  • Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη.
  •  Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας.
  • Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  • Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό).
  • Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι.
  • Σερβίρεται ζεστή.

σοκολατοπιτα1
Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...