Από τις πιο αγαπημένες κλασικές συνταγές για γλυκιά τάρτα είναι ότι πρέπει για πρωινό ή απογευματινό καφέ. Κλασικό και αγαπημένο γλύκισμα, που πάντα μας θυμίζει ωραίες στιγμές από το παρελθόν.

Μερίδες: 6-8, Χρόνος: 40 λ, Δυσκολία: Μέτρια







Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας [μαρμελάδα φράουλα πανεύκολη]
  • 2 αβγά
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
 Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη ζύμη της τάρτα ακολουθείτε τις βασικές οδηγίες εκτέλεσης συνταγής που θα [βρείτε εδώ].Οι ποσότητες των υλικών προαναφέρονται.
  2. Χωρίζετε τα 2/3 της ζύμης και πλάθετε μια μπάλα. Τη βάζετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα ή ταψί, διαμ. 28 εκ. και με τα δάκτυλά σας την ανοίγετε ομοιόμορφα στον πάτο και τα τοιχώματα της ταρτιέρας [μπορείτε να την ανοίξετε και φύλλο και να τη τοποθετείσετε μετά στη ταρτιέρα].
  3. Απλώνετε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα, φροντίζοντας να την ισιώσετε με την ανάποδη ενός κουταλιού, έτσι ώστε να είναι ισοπαχής.
  4. Παίρνετε μικρά κομμάτια από την υπόλοιπη ζύμη και πλάθετε κορδονάκια. Τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω από τη μαρμελάδα, τοποθετώντας τα σταυρωτά, σχηματίζοντας μικρούς ρόμβους.
  5. Βάζετε τη πάστα φλόρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και το ψήνετε για 35΄περίπου μέχρι να χρυσίσει η ζύμη. Το βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη σερβίρετε.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...