Ως κάποιος που αγαπάει την μαγειρική, συνεχώς ψάχνω εύκολα κόλπα για να κάνω τα φαγητά μου ακόμη πιο νόστιμα.
Ένα από τα αγαπημένα μου συστατικά είναι το σκόρδο, έτσι ψάχνω τρόπους για να το χρησιμοποιώ σε κάνε νέα συνταγή που φτιάχνω. Και όποτε βρίσκω κάποιο κόλπο με βάση το σκόρδο, το προσθέτω στην λίστα με τα μαγειρικά μου τρικς.
Έτσι φυσικά ενθουσιάστηκα όταν είδα πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου αλάτι σκόρδου, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο φρέσκο από το εμπορεύσιμο.
Συστατικά:

1 σκελίδα σκόρδου, ξεφλουδισμένη 1 κούπα αλάτι







Οδηγίες:

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 80 °C Τοποθετήστε τις σκελίδες σκόρδου και το αλάτι στο πολυμίξερ

skordo2

Επεξεργαστείτε το για 20 λεπτά μέχρι το σκόρδο να αλεστεί πλήρως Απλώστε το μείγμα σε ένα ευθυγραμμισμένο χαρτί φύλλου ψησίματος Ψήστε το για 1 ώρα στους 80 °C Μεταφέρετε το μείγμα πίσω στο πολυμίξερ Επεξεργαστείτε το μείγμα για 20 λεπτά μέχρι το μείγμα να διαθέτει την συνοχή ενός καλαμποκάλευρο. Τοποθετήστε το αλάτι σκόρδου σε ένα αποθηκευτικό βάζο.

skordo3
Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...