Υλικά

375 γρμ. κουβερτούρα







250 γρμ. βούτυρο

7 αβγά

1 κούπα ζάχαρη

2 βανίλιες

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένο με 1 κουταλάκι baking

powder

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ στην δυνατή ταχύτητα τ’αβγά με την ζάχαρη και τη βανίλια,να πήξουν και ν’αφρατέψουν,ώσπου να διπλασιαστούν σε όγκο. Συνεχίζοντας το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα,ρίχνουμε το μείγμα της κουβερτούρας λίγο,λίγο μέσα στο μείγμα των αβγών.

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο,λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας σε χαμηλή ταχύτητα,ώσπου να ενσωματωθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα χωρίς σχέδια ,καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ψήνουμε το κέικ στους 250οC 15 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέσα στη φόρμα και μετά το ξεκαλουπώνουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με την άχνη. Είναι προτιμότερο να ετοιμάσουμε το κέικ από το προηγούμενο απόγευμα και να το αφήσουμε όλη νύχτα στην φόρμα.




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...