Η σοκολατόπιτα είναι ένα σοκολατένιο κέικ, με λίγα λόγια, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Είναι δύσκολη η παρασκευή της στο σπίτι, εμείς όμως έχουμε μία συνταγή η οποία απαιτεί τη χρήση μόνο 6 υλικών!

ΥΛΙΚΑ:







  • 2 αυγά
  • 180 γρ ζάχαρη
  • 60 γρ αλεύρι
  • 30 γρ. κακάο (ή περίπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σας αναλογία)
  • ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175-180 βαθμούς και στην φόρμα που επιθυμείτε τοποθετήστε το βούτυρο κι έπειτα στην κουζίνα για να λιώσει.
  2. Με ένα κουτάλι ή κουταλα ανακατεύετε τα αυγά και τη ζάχαρη. Απλό ανακάτεμα. Δε θέλουμε να γίνει κρέμα ή να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Στο παραπάνω μίγμα προσθέτετε το αλεύρι, το ξύσμα και το κακάο ή τη λιωμένη σοκολάτα.
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό.
  5. Ψήνετε για 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς.
  6. Αν ψηθεί παραπάνω θα είναι πολύ στεγνό το εσωτερικό και θα σκληρύνει.

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...