Πρώτα υλικά

  • 1 βιτάμ 250 γρ
  • 4κ.σ κακάο
  • 1 κ.σ λεμόνι
  • 1κ.σ κονιάκ
  • 7 κ.σ νερό
  • 2 φλ τσαγιού ζάχαρη

Δεύτερα Υλικά







  • 6 αυγά
  • 1 1/2 φλ αλεύρι
  • 1 κγ μπεικιν 1 βανιλια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μαζί όλα τα πρώτα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια δεύτερη βραση.

Το αφήνουμε να παγώσει και προσθέτουμε τους 6 κρόκους. Ανακατεύουμε και πέρνουμε 1 φλυτζάνι απο το μείγμα για να έχουμε για γλάσο. Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα το 1 1/2 φλ. αλεύρι, το μπέικιν, την βανίλια και τα ασπράδια ελαφρώς χτυπημένα. Βάζουμε σε φόρμα βουτυρομένη και αλευρομένη και ψήνουμε στους 175 βαθμού για μισή ώρα. Μόλις κρυώσει ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το γλάσο που έχουμε κρατήσει.

Με αγάπη

Φωτεινή Χατζηανδρέου

Πηγή




ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...