Τα αρωματικά κεριά έχουν πολλές χρήσεις. Πιθανότατα λατρεύετε να τα ανάβετε όταν κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Ή όταν μοιράζεστε μια ρομαντική στιγμή με τον αγαπημένο σας. Τα κεριά μπορούν να φτιάξουν την ατμόσφαιρα όπως τίποτα άλλο.

Αλλά έρευνες δείχνουν ότι ίσως να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό.Ο καθηγητής Alastair Lewis έχει αποδείξει πως το πιο κοινό συστατικό των κεριών αυτών στην ουσία μετατρέπεται σε δηλητηριώδες αέριο φορμαλδεΰδη όταν καίγεται.

Ποιο είναι το τοξικό χημικό στα κεριά αυτά; Limonene

Το Limonene χρησιμοποιείται στα κεριά για να τους δώσει άρωμα κίτρου. Μην ξεγελιέστε. Το λεμόνι που μυρίζει το κερί προέρχεται από χημικά και όχι φυσικά συστατικά.

Σε συνθήκες περιβάλλοντος είναι ασφαλές, Χρησιμοποιείται για να δώσει γεύση σε φαγητά και άρωμα σε καθαριστικά. Όταν όμως τα μόριά του αντιδράσουν με το όζον όταν απελευθερωθεί στον αέρα, ένα στα δύο μετατρέπονται στην τοξική φορμαλδεΰδη.

Και αφού τα σπίτια πλέον είναι καλά μονωμένα, μένει έτσι περισσότερο στα σπίτια σας και προκαλεί περισσότερη ζημιά στην οικογένειά σας, αφού είναι καρκινογόνα.

Να έχετε ανοιχτά παράθυρα όταν ανάβετε τέτοια αρωματικά κεριά, για να σιγουρεύετε ότι αερίζεται καλά το δωμάτιο.

Ή πάλι, μπορείτε απλά να μην χρησιμοποιείτε αρωματικά κεριά. Ίσως αυτό να ήταν καλύτερο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από τους κινδύνους αυτών των κεριών.

Credit: americanoverlook.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...