Συχνά το ηλεκτρονικό τσιγάρο θεωρείται μια ασφαλής εναλλακτική, αλλά σύμφωνα με μια μελέτη που κυκλοφόρησε από το Harvard School of Public Health, φαίνεται πως ίσως απλά αποτελεί μια διαφορετική απειλή από ότι η νικοτίνη.

Σύμφωνα με τη μελέτη, 75% των ελαίων που χρησιμοποιούνται βρέθηκαν να περιέχουν διακετύλιο, ένα χημικό που συνδέεται με αρκετές περιπτώσεις αναπνευστικών προβλημάτων, όπως την πάθηση που ονομάζεται «Popcorn Lung.»Σύμφωνα με το Harvard, η πάθηση γνωστή και ως βρογχιολίτιδα ονομάστηκε «Popcorn Lung», γιατί εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε υπάλληλους που είχαν εισπνεύσει τεχνητή γεύση βουτύρου σε εγκαταστάσεις που έφτιαχναν popcorn.

Παρά το αθώο της όνομα, είναι μια εξουθενωτική, μη αναστρέψιμη πάθηση που προκαλεί έντονο βήχα και δύσπνοια.

24780148364_4f54aa0480_o

Από αναλύσεις σε 51 διαφορετικά σκευάσματα για ηλεκτρονικά τσιγάρα, εντοπίστηκαν τουλάχιστον μία από τις 3 τοξίνες –  diacetyl, acetoin και 2,3-pentanedione — σε 47 από αυτές. Εκτός από αυτό, σε 39 περιπτώσεις, οι ποσότητες που υπήρχαν από τις τοξίνες ήταν πολύ μεγαλύτερες από ότι μπορούσε να ανιχνεύσει το εργαστήριο.

Το  Diacetyl όπως και άλλα παρόμοια χημικά χρησιμοποιούνται ευρέως σε popcorn και πολλά γλυκά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Επειδή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι μια νέα τεχνολογία, η ασθένεια αυτή τονίζουν οι ειδικοί πως είναι μόνο η κορυφή από το παγόβουνο και λένε πως υπάρχουν πολλά ακόμα να μάθουμε γύρω από αυτά.

Επίσης είναι γνωστό πως περιέχουν καρκινογόνα χημικά όπως η φορμαλδεΰδη. Με βάση όλα αυτά, καλό θα ήταν να σκεφτείτε την πιθανότητα να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια. 

Credit: www.aol.com
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...