Πρόκειται για την πιο καλοδιατηρημένη μούμια που έχει βρεθεί ποτέ! Και αυτό γιατί το σώμα της ήταν καλυμμένο από πάγο.Το κορίτσι θανατώθηκε το 1450 σε ηλικία 11 εως 15 ετών, ως μια προσφορά στους Θεούς των Inca.

Η άτυχη κοπέλα είχε επιλεχθεί από τη φυλή της να ζήσει με τους θεούς, στην πραγματικότητα όμως τη θυσίασαν στην κορυφή του ηφαιστείου, που βρίσκεται σε ύψος 6739 μέτρων. Το σώμα της έχει διατηρηθεί σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, σίγουρα ξεγελώντας για την πραγματική ημερομηνία του θανάτου της, 500 χρόνια πριν δηλαδή.Ένα σώμα απείραχτο, αφού τα ζωτικά όργανα είχαν διατηρηθεί. Μέχρι και τα ενδύματα παρέμειναν άθικτα. Το ”παγωμένο κορίτσι” βρέθηκε στο Περού, σε περιοχή των Ανδέων.Της έχουν δώσει το όνομα Juanita και φυλάσσεται σε μουσείο του Περού!

Σύμφωνα με την παράδοση, πολλά παιδιά οδηγούνταν σε ψηλές κορυφές, τα τάιζαν φύλλα κακαόδεντρου και στο τέλους τους έδιναν να πιουν δηλητήριο. Για να ολοκληρώσουν το έργο, οι ιερείς τα στραγγάλιζαν ή τα χτυπούσαν στο κεφάλι, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απλά τα άφηναν να πεθάνουν από το κρύο.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.
loading...